Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli 2004 yılından beri her yıl Aralık ayının ortasında yaptığı basınla sohbet toplantısında gazetecilerin soruları doğrultusunda gündeme ilişkin  değerlendirmelerde bulundu.  
Yeni anayasa ile ilgili soruları yanıtlarken net mesajlar veren Bahçeli, son dönemde  anayasa çalışmalarıyla ilgili iktidar partisi sözcülerinin "bu süreçten umutlarının kalmadığı" yönünde açıklamalar yaptıklarının hatırlatılması üzerine, "İktidar partisi kaçmak için bahane aramasın" dedi. İktidar sözcülerinin 
uzlaşma komisyonunun geleceğine dair endişelerini dile getirmelerini eleştiren Bahçeli, "Sayın başbakan ustalık döneminde daha sabırlı olmalıdır. Masadan kalkan taraf, ben kalktım masa dağıldı diyerek gerçeği ifade etmelidir" diye konuştu. Yeni anayasayı ilgilendiren bazı konuların komisyon dışında gündeme getirilerek toplum gündeminin meşgul edildiğini belirten Bahçeli, "Bir yandan Anayasa komisyonu rölantiye alınıyor, bir yandan değişiklik konuları gündeme getiriliyor." dedi. 
Bahçeli Anayasa çalışmalarıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
"TBMM'de temsil edilen siyasi kurumlar, Meclis Başkanlığı'nın başkanlığında bir hazırlık komisyonu, uzlaşma komisyonu kurmuşlar. Bugüne kadar da siyasi partilerin üstün gayretleriyle önemli gelişmelerde sağlanmıştır. Buna süre tanıyarak, bu süreyi geçerse bu iş olmaz demek, hele hele bu iktidar partisinden geliyorsa kamuoyunu, Türk milletini baştan sona aldatmak demek olmuştur. Bunu böyle söyleyeceğine süre koyup, bu süre içerisinde olmayacak diyeceğine, kalkıp masadan ben kalktım, masadan kalkınca da bu heyet dağılır diyerek millete gerçeği söylemesinde yarar vardır. Biz MHP olarak, orada temsil eden arkadaşlarımız hazırlıklarını uzman kişilerle beraber sürdürmekte, gündeme taşınan her madde üzerine MHP'nin görüşlerini ifade etmektedir ve sonuna kadar gitme kararlığını da göstermektedirler. Bu hayırlı bir başlangıçtır. Türkiye'de yıllardır anayasa  tartışmasıyla toplum meşgul ediliyor. Toplumun yönetimindeki her türlü aksaklıklar anayasaya yükleniliyor. Bundan kurtulmanın yolu toplumun bütün ihtiyaçlarına cevap veren 21. Yüzyılın temel dinamiklerine göz önüne alan ve zengin bir uzlaşma zemini içerisinde bunu sonuçlandırmak olmalıdır. Süreyle iki ayağı bir pabuca koymaya gerek yoktur. Sayın Başbakan 10 yıllık ustalık dönemine geldiği bir süreçte daha sabırlı olması gerekeceği kanaatindeyim." 
Ergenekon davası 
Bahçeli, gazetecilerin Ergenekon davası ile ilgili sorularını yanıtlarken, "ismini her zaman yadırgadığımız bir  dava" diye nitelediği davanın çok uzun sürmesini eleştirdi. Bahçeli, bugün itibarıyla 
4 yıl 1 ay 23 gün sürdüğünü vurguladığı Ergenekon Davası ile ilgili "Dileğimiz adalet arayışının söz konusu olduğu mahkemelerde adaletsizliğe hükmeden bir yanlışlık olmamasıdır" dedi. Davanın kapsamının yeni deliller bulma gerekçesiyle çok genişletildiğini vurgulayan Bahçeli, yargılamanın adil yapılıp yapılmadığı, delillerin gerçekçi olup olmadığı konularında kamuoyunun merak içinde olduğunu belirtti. 
Bahçeli, bir gazetecinin Ergenekon'un Türk değil Moğol destanı olduğunun iddia edildiğini ve bunun tartışıldığını hatırlatması üzerine son noktayı koydu ve "Ergenekon bir Türk destanıdır" dedi. 
Ekonomi iyi yönetilmiyor
Bahçeli, ekonomiyle ilgili soruları yanıtlarken de ekonominin iyi yönetilmediğini bunu son bütçe konuşmasında da dile getirdiğini belirtti. Bahçeli, büyüme hızının yavaşlaması, işsizlik ve borçlanmanın artmasını önemli ekonominin önemli meseleleri olarak gördüklerini söyledi. Avrupa ve dünya ekonomilerindeki sıkıntıya vurgu yapan Bahçeli, önümüzdeki dönemde ard arda yapılacak seçimler ve olası referandumların ekonomiyi etkileyebileceğini bu nedenle popülist politikalara yönelinmemesi gerektiğinin altını çizdi. 
Deniz Bölükbaşı'nın sözleri
Devlet Bahçeli, kaset skandalından sonra partiden ayrılan Deniz Bölükbaşı'nın bir televizyon programında bu skandalın bir ayağının da partide olduğunu iddia ettiğinin hatırlatılması üzerine, "Bunu hangi gerekçeye dayalı olarak açıklamıştır bilemiyorum. Ancak MHP'nin içinde, MHP varlığına kasteden ve kamuoyunda itibarsızlaştırmaya, etkisizleştirmeye yönelik bir projenin, bir ayağının olacağını düşünmek dahi istemiyorum. MHP'de siyasi rekabet her zaman olabilir. Fakat öldürücü rekabet hiçbir zaman mümkün değildir" değerlendirmesini yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi