Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Sekreteri Aysun Gökçe’yi ağırladı.

AKD Genel Sekreteri Aysun Gökçe, Kepez Şube Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz ve Döşemealtı Şube Başkanı Ergun Kurt, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı ziyaret etti. Ziyarette Genel Sekreter Gökçe, Başkan Uysal’a Alevi öğretisine ve Alevi kurumlarına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Başkan Uysal’ın henüz görevinin 5’inci ayında Kızılarık’ta bulunan Cemevi’nin tapusunu devrettiğini hatırlatan Gökçe, son olarak Zeytinköy’de açılan Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi’nin bölge açısından önemine dikkat çekti.

Ziyaret dolayısıyla memnuniyetini dile getiren Başkan Uysal, Muratpaşa’da ‘ötekisiz’ bir belediyecilik yaptıklarını söyledi. Bunun sadece sözde kalmadığını yaşamın her alanında hayata geçirdikleri belediyecilik örnekleriyle uyguladıklarını kaydeden Uysal, “Ramazan ayında, Muharrem’de ve Paskalya’da, insanlarımızın için özel olan, anlamlı olan her anda onların yanındayız” dedi.

Ziyaretin sonunda AKD Genel Sekreteri Gökçe, 3’ü Soma’da yaşanan maden faciasında eşlerini kaybetmiş 11 kadın tarafından kurulan Soma Emekçi Kadınlar Kooperatifi’nin ürünlerini hediye etti.