Toplumsal sorunlardan biri olan çocuk istismarı vakaları, her geçen gün artarak medyanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Açıklanan son verilere göre 2017 yılının ilk beş ayında 182 çocuk cinsel istismara maruz bırakılırken, yaşanan acı vakalar kamuoyunun da tepkilerine sebep oluyor. Medya Takip Merkezi(MTM), medyanın ve sosyal medyanın çocuk istismarına karşı nabzını tuttu. İşte araştırmanın detayları…

Kişi, toplum ya da devlet tarafından bilerek veya bilmeyerek gerçekleştirilen, çocuğun sağlığını, fiziksel ve psiko-sosyal gelişimini olumsuz etkileyenher türlü hareket,bir çocuğun istismara uğraması anlamına geliyor.

Toplumsal bir sorun olarak karşımıza çıkançocuk istismarı, yaşanan son vakalar ile gündemde kalmaya devam etti. Ödemiş’te yaşayan minik Ceylin’in komşusu tarafından öldürülmesi ve sigarayla alkol içirilen erkek çocuğun görüntülerinin internet ortamında yayılması ise vatandaşların tepkisini doruğa çıkarttı.

İnsanlar sosyal medyadan tepkilerini gösterdi

Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya ölçümleme platformuDigiLUP’ın verilerine göre, son bir haftada çocuk istismarına yönelik 25 bin 249 ileti paylaşıldı. Vatandaşlar yaşanan vakalara karşı üzüntülerini ve tepkilerini sosyal medya üzerinden iletirlerken, olayların son bulması yönünde isteklerini paylaştılar. Yazılı, görsel ve internet medyasında da çocuk istismarının medya raporunu çıkartan Medya Takip Merkezi, Ocak ayından bu yana konuya yönelik toplam 43 bin 716 haber yayınlandığını ortaya koydu. 

Editör: Haber Merkezi