Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışının ardından eğitim öğretimde aksamalar yaşanmaya başladı. İşte okulların tatil edildiği il ve ilçeler...

NEVŞEHİR

Nevşehir Valiliği, kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapan öğrenciler için okulların bir gün tatil edildiğini açıkladı. Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, “Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İlimiz genelinde taşımalı eğitim yapan öğrenciler için 7 Aralık 2017 tarihinde eğitime 1 gün ara verilmiştir” denildi.

DÜZCE'DE O İLÇELERDE OKULLAR TATİL!

Düzce’nin Kaynaşlı ve Yığılca ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle sabah saatlerinde eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı Düzce’nin Kaynaşlı ve Yığılca ilçesinde okulları tatil etti.  

BİNGÖL

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde taşımalı eğitim ile köy okullarına kar nedeniyle 1 gün ara verildi.

Karlıova ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, köyden ilçeye taşınan öğrencilerinin eğitimi ile köy okullarında eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. İlçede etkili olan kar yağışı nedeniyle 37 köy yolu da ulaşıma kapandı.

KARS

Kars'ta etkili olan yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının yaklaşık 15 santimetreyi bulduğu Kars il genelinde yarın (perşembe) okulların bir gün süre ile tatil edildiği açıklandı. Digor yolunda etkili olan yoğun kar nedeniyle bazı TIR sürücüleri yolda kaldı. 

AĞRI

Ağrı merkez ile Hamur, Taşlıçay ve Diyadin ilçelerinde, köy okulları, taşımalı eğitim kapsamındaki ilkokul ve ortaokullar ile liseler bugün için tatil edildi. Ağrı Valisi Süleyman Elban, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle merkez ilçenin yanı sıra Hamur, Taşlıçay ve Diyadin'de köy okulları, taşımalı eğitim kapsamındaki ilkokul ve ortaokullarla liselerde bir gün eğitim öğretime ara verildiğini söyledi. Vali Elban, il merkezi, Hamur, Taşlıçay ve Diyadin ilçe merkezleri ile Patnos, Tutak, Eleşkirt ve Doğubayazıt ilçelerinin tamamında diğer tüm okullarda eğitime öğretime devam edileceğini sözlerine ekledi.

BİTLİS

Bitlis'te yoğun kar yağışından dolayı taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı. Valilikten yapılan açıklamada, Bitlis merkezde taşımalı eğitim kapsamındaki okulların, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildiği bildirildi. Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de bir gün idari izinli sayılacağı duyuruldu.

VAN

Van'ın Bahçesaray ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

edinilen bilgiye göre, belli aralıklarla devam eden kar yağından dolayı Van-Bahçesaray yolu ulaşıma kapandı.  Kar yağışı sonucu şehir merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 20 santimetreye ulaşırken, okulların ise bir gün (perşembe) tatil edildiği belirtildi.