Kepez Belediyesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 700’e yakın vatandaşa tapu tahsisi yapılmasıyla ilgili meclis sürecini tamamlandı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Fevzi Çakmak Mahallesi sakinlerine tapu tahsisi müjdesi verdi. 2/B şerhinin ortadan kalkmasıyla Fevzi Çakmak Mahallesi’nde, okul, park ve yol imar parsellerinde kalan yaklaşık 700’e akın gecekondunun 30 yıla yakın devam eden tapu sorununun çözümünün önü açıldı.

Başkan Hakan Tütüncü de 2/B engelinin kalkmasının ardından bürokratlarına imar parseli olan kamusal hizmet alanındaki gecekonduların tapu sorununu çözme talimatı vermiş ve 2018 yılı başında hak sahiplerine tapu tahsisi yapılacağını açıklamıştı. Belediyenin ilgili birimleri de kamusal hizmet alanında bulunan gecekonduların tapu sorununun, gecekondu kanunu kapsamında en yakın yerden arsa tahsisi yapılarak çözümüne yönelik bir çalışma yaptı.

Meclis süreci tamamlandı

Kepez Belediye Meclisi de bu çalışma kapsamında Fevzi Çakmak Mahallesi’nde, kamusal hizmet alanında gecekondusu bulunan ve hak sahipliliği tespit edilen vatandaşlara tapu tahsisi yapılmasına ilişkin ilk kararını 2017 Eylül ayında aldı. Ekim, Kasım ve Aralık aylarındaki toplantılarda alınan kararlarla, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 700’e yakın vatandaşa tapu tahsisi yapılmasıyla ilgili meclis süreci tamamlandı.

Kepez Belediye Encümeni’nin ve İlçe Tapu Müdürlüğü’nün tescil işlemlerinin ardından önümüzdeki günlerde 700 hak sahibine 30 yıla yakın bekledikleri tapuları verilmeye başlanılacak.

Mahalleyi ziyaret etti, müjdeyi verdi

Mahalleyi ziyaret eden Başkan Tütüncü, “Fevzi Çakmak Mahallesi’ne verdiğimiz tapulama sözünü vakti gelmeden tuttuk. Mahalleye verdiğimiz söz, 2018’in başında tapulamaya başlayacağımızdı. 2017 Eylül ayından itibaren tapu tahsis işlemini başlattık. Ciddi manada bir tapulama gerçekleştirdik. Fevzi Çakmak Mahallesi’nin uzun yıllar süren 2B, Hazine arazileri, Vakıf arazileri takası sorunları vardı. Bu sorunları çözdük. Mahallenin 1/5.000 ve 1/1.000 lik imar planlarında revizyonlar yaptık. Vatandaşlarımız için çok daha uygun şartlara ve avantajlara sahip imar planı oluşturduk. Avantajlı imar planı istikametinde şimdi vatandaşlarımız tapularını alıyor.”

Başkan Tütüncü, mahalleleri yüz aklığı ile ziyaret ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Verdiğimiz sözlerin takipçisiyiz. Verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. 2017 Kepez için önemli ve büyük rekorların yılı oldu. 2018’de daha büyük hedeflere yürüyeceğiz. Fevzi Çakmak Mahallesi’ne yaşatmış olduğumuz mutluluk aslında 2017’nin bereketli bir yıl olduğunun kanıtıdır. Vermiş olduğumuz tapuların hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Çok yakında mahallenin hem binaları hem de görüntüsü çok değişecek. Mahalle sakinleri uzun yıllardır bekledikleri şehircilik alanındaki güzelliğe kavuşmuş olacaklar.”

Başkan Hakan Tütüncü, daha önce de Fevzi Çakmak ve Kütükçü mahallelerinde askeri alanda kaldığı gerekçesiyle 2000 yılında yıkılan 120 gecekondunun yok hükmünde olan hak sahipliliğini, imar düzenlemesiyle yasal hale getirmişti.