Satılık daire seçeneklerinde son derece bonkör olan İzmir’in sahil ilçesi Karşıyaka’da 100 metrekarelik dairelerin ortalama satış fiyatları 300 bin 154 TL.

Her geçen gün farklı yapı özellikleriyle ortaya çıkan imar ekseninde Karşıyaka konut projeleri de çok daha modern ve farklı konsept tarzlarıyla dikkat çekiyor. İzmir’in sahil ilçeleri arasında bulunan Karşıyaka, birçok açıdan ortalamanın üstünde bir hizmet anlayışı sunuyor ve bu da İzmirlilerin Karşıyaka’yı tercih etmesinin nedenleri arasında bulunuyor.

Karşıyaka satılık ev fiyatları

Zingat Bölge Raporu verileri ışında fiyatlar en düşük 225 bin 116 TL’den başlıyor. Yine 100 metrekarelik evlerin ortalama fiyatları 375 bin 154 TL’ye kadar çıkıyor. Konum, yaşam alanları ve sunulan konforun fiyatlandırmada etkili olduğu aşikar. En merkezi ve popüler ilçeler arasında bulunmasına rağmen kira geri dönüş süresi sadece 19 yıl. Bundan dolayı satılık daire alımlarının önemli bir kısmının yatırım olarak değerlendirilmesi de söz konusu. Özellikle 1.337 TL ortalama kiranın olması da Karşıyaka satılık daire avantajları arasında görülüyor. Kiralık daire fiyatları 1.003 TL’den başlıyor ancak yine Zingat Bölge Raporu’na göre kira fiyatlarının da her geçen gün artma eğiliminde olduğu belirgin bir şekilde görülüyor. Çok daha geniş hizmetler sağlayan rezidans ya da sitelerde ise kira bedelleri 1.671 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Karşıyaka Gelişmiş Bir İlçe ve Her Geçen Gün Gelişiyor…

Satılık daire açısından en iyi tercihler genel anlamda sahil mahallelerinde bulunmakla birlikte, Karşıyaka yaşam alanı nezdinde İzmir’in en iyi bölgelerinden biri. Ulaşım açısından belli saatler dışında bir problem bulunmayan ilçede alışveriş merkezleri, gezilebilecek alanlar ve kültürel merkezlerin sayısı oldukça fazla. Bundan dolayı istenilen saatler diliminde sosyal aktivitelere zaman harcanması mümkün olmakta. Vapur gezileri ve sahil avantajları da ayrıcalıklar arasında. 338 bin 485 kişinin yaşadığı ilçenin nüfus artış oranı da diğer ilçelere kıyasla düşük seviyelerde. Gelişmişlik düzeyi ise ortalamanın çok üstünde. Eğitimli ve üst düzey mesleki görevlere sahip kişilerin yaşamlarını sürdürdüğü ilçede, sosyo ekonomik durum da satılık daire almak isteyenlerin tercihlerini olumlu anlamda etkiliyor. Karşıyaka merkezinin hemen dışında çok daha konforlu sitelerde yeni projeler yükselmeye devam ediyor. Akıllı bina teknolojileri, lüks siteler İzmirlileri Karşıyaka’ya çağıran başka bir etken olarak karşımıza çıkıyor.

Karşıyaka Konut Projeleri

Farklı bir anlayışa sahip konut projeleri arasında bulunan Karşıyaka Tower enüst katında tüm sportif etkinlikleri sunmasıyla İzmirlilere eşsiz bir yaşam kalitesi sunuyor. İki bloktan oluşan AyparkResidence ise çok uzun katlı olmasına karşın modern bir yapının içinde yaşam alanı yaratıyor. Açık yüzme havuzuna sahip Casa Oliva Sitesi ise iki bloklu ve çok daha küçük bir site isteyenler için satılık daire satışlarına devam ediyor. Park Yaşam, Mavişehir, Biva 17, Platin Sitesi, Varyant, Siesta gibi birçok farklı konut projeleri de Karşıyaka’nın değişimindeönemli rol oynuyor.