Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) çatısı altında 3 yıldan bu yana ‘Jale İnan Antalya Yılın Kadını’ ödülünü veren Antalya Kadın Müzesi bu yıl milli sporcu Şahika Ercümen’i yılın kadını seçti. Rekor sahibi milli sporcu Ercümen, kadınların her şeyi başarabileceğini belirterek, "Kaş’ta dalmanın mutluluğunun tarifi yok" diyerek ödül için teşekkür etti.

Kadın Müzesi Danışma Kurulu, Kaş’ta bulunan su altı canlıları orfoz ve carettaların korunmasına yönelik proje sürdüren, Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye elçisi olan ve Kaş’ın tanıtımına sağladığı katkı rekorlarını şehitlere adaması ve astım hastalığını dalışla yenerek çocuklara sporcu kadın model oluşturması nedeniyle Şahika Ercümen’i yılın kadını olarak seçti. Alanya’da Milli Takım kampında bulunan Şahika Ercümen ise ödül almaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Astımlı bir çocuktum hastalığımı dalış yaparak yendim. Kadınların her şeyi yapabileceğine inanıyorum. Bu ödül sosyal motivasyon için çok kıymetli" dedi.

Köpek balıkları da şiddete uğruyor

Sosyal sorumluluk projelerini sürdüreceğine dikkat çeken Ercümen, "Mayıs ayında bu kez köpek balıkları için bir dalış yapacağız çünkü onlar da kadınlar gibi şiddete uğruyor. Nefes eğitimlerimiz de sürecek" ifadelerini kaydetti.

Ödül törenine ANSİAD Başkanı Sadi Kan, AKTOB eski dönem başkanı ve ATSO yönetim kurulu üyesi Yusuf Hacısüleyman, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu gibi iş ve siyaset dünyasından isimler de katıldı.