Rusya Devlet Başkanlığı seçimleri için Antalya’nın Kemer ilçesinde ilk kez sandık kuruldu. Büyük çoğunluğunu Türklerle evli olan kadınların oluşturduğu 100 civarında Rus vatandaşı oylarını kullandı.

8 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Rusya Devlet Başkanlığı seçimleri için Kemer Belediyesi Nikah Salonu’nda sandık kuruldu. Kemer’de ilk kez kurulan sandık için ilçede çoğunluğu Türklerle evli olan 100 civarında kadın oy kullanmanın sevincini yaşadı. Oy verme işlemlerine nezaret eden Rusya Federasyonu Antalya Konsolosu İvan Stepanov, mevcut başkan Vladimir Putin dahil 8 adayın yarıştığı Rusya Devlet Başkanlığı Seçiminde oy kullanan vatandaşlarının tercihinin zor olacağını söyledi.

Kemer’de ilk kez oy kullandılar

Oy kullanmaya aileleriyle birlikte gelen Rusya vatandaşlarından Elena Sidorova, 5 yıldır Kemer’de yaşadığını ve ilk kez ülkesine gitmeden oy kullanmaktan mutlu olduğunu söyledi. 9 yıldır Kemer’de yaşayan ve eşiyle birlikte esnaflık yapan 2 çocuk annesi Ekaterina Demirel de burada oy kullanma olanağı bulduğu için mutlu olduğunu dile getirdi.

"Kemer Rus turist rekoru kıracak"

Rusya Federasyonu Antalya Konsolosu İvan Stepanov, Kemer’in "Küçük Moskova" olarak anıldığını hatırlatarak "Bu sene Kemer’e gelen Rus misafir sayısında rekor kırılacak. Geçen sene Türkiye’ye 4 milyon 700 bin civarında Rus geldi. Bunların 3 milyon 700’ü Antalya’ya geldi. Bu sene bu sayı 5 milyonu bulacaktır” dedi.

Oy verme işlemi 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.