İzmir'in Dikili ilçesi'ndeki özel bir erkek öğrenci yurdunda görev yapan Ö.F adlı öğretmenin, 7 öğrencisine tecavüz ettiği iddia edilmişti

7 öğrencinin öğretmenleri Ö.F tarafından cinsel tacize uğradıklarına dair iddiaları üzerine araştırma başlatıldığı, Öğretmen Ö.F hakkında şikayetçi olunduğu ve olayla ilgili savcılığın soruşturma başlattığı iddia edildi. Ancak

Özel bir erkek orta öğretim öğrenci yurdunda kalan 7 erkek öğrenci, yurt hademesi Ö.F.E.’nin cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi oldukları anlaşıldı.

Dikili Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma sonrası 7 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Ö.F.E. gözaltına alındı. Hademe Ö.F.E.’nin Dikili İlçe Emniyet Müdürlüğündeki sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi idari soruşturma başlatırken, olayla ilgili müfettişlerin görevlendirildiği ve psikolojik destek için krizle mücadele ekiplerinin Dikili’ye yönlendirildiği ifade edildi.

Yurt ile ilgili İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kapatma kararı verildi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğü bildirildi.