Antalya’da kanser tedavisinde saçları dökülen çocuklara peruk yapılması için saçını bağışlayan 10 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Irmak Ateşsaçan, saçlarını her uzadığında kestirip bir lösemili çocuğa bağışlayacağını söyledi.

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan Nuriye ve Cengiz Ateşsaçan çiftinin 3 kızından en küçüğü Irmak, televizyonda lösemi tedavisi görürken saçı dökülen küçük yaştaki bir hastaya bağışlanan saçı görünce, kendi saçlarını uzatma kararı aldı. Yaklaşık 1 yıl aradan sonra saçlarını beline kadar ulaşmasının ardından kestirmeye karar veren Irmak, sosyal medya üzerinden gönüllü kadınların oluşturduğu ’Kadının Sesi’ platformuna ulaştı. Platformun kurucusu İnayet Öztürk Yücetaş’a saçını bağışlamak istediğini belirten Irmak, bağış için platform üyelerini evine davet etti. Öztürk, örülmüş halde kesilen saçı teslim aldı.

Bağışlanan saç, peruk yapımında kullanılması için İstanbul’daki bir vakfa ulaştırıldı.

"Elimde oldukça, saçlarımı onlara vereceğim"

Küçük yaşına rağmen gösterdiği davranış sonrasında arkadaşları ve öğretmenlerinden olumlu tepkiler alan küçük kız, sadece bir löselimi çocuğu sevindirmekle kalmak istemediğini, saçını her yıl kestirerek birden fazla lösemili çocuğu sevindirmek istediğini söyledi. Irmak, "Yine uzatmayı düşünüyorum, seneye muhtemelen uzar. Yine saçlarımı kesip vermeyi düşünüyorum. Elimde oldukça saçlarımı onlara vereceğim" dedi.

Televizyon ve gazetelere güzel bir sebepten dolayı çıktığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Irmak, "Başkalarına örnek olmak ve herkesin benim gibi olmasını istiyorum" diye konuştu.

"Görmesek de, güzel bir yere gittiğini biliyoruz"

Kızıyla gurur duyduğunu belirten anne Nuriye Ateşsaçan ise "İlk izlediğinde çok heyecanlandı. Görür görmez ‘ben bunu yapacağım’ dedi ve saçlarını uzatmaya karar verdi. 1 yıl boyunca saçlarını uzattı ve hiç kesmedi. Beline kadar uzadığında bağışlanacak yeri bulduk ve kestirdik" dedi.

Kızının saçlarının lösemili çocuğa peruk yapılması için gönderilmesinin ardından "görmesek de güzel bir yere gittiğini biliyoruz" diyen anne Ateşsaçan, "Bundan sonra da uzatmayı düşünüyor, biz de destekçisiyiz. Kızımla gurur duyuyorum. Herkese örnek olur inşallah. Onu tanıyan, bilen herkes çok sevindi. Okulda öğretmenler ve arkadaşları çok mutluydu, biz de çok mutluyuz" diye konuştu.