Gelinen süreci değerlendiren Demokrat Parti (DP) Antalya İl Başkanı Hasan Ali Kartal, “Ne yazık ki emeklilik bekleyenler mecliste AKP ile yol arkadaşı MHP’nin engeline takılmıştır. MHP’nin desteğini çekmesi anlaşılır gibi bir durum değildir. MHP milletle alay mı etmektedir? AKP’nin kayığına binen MHP sanki mecliste evcilik oynuyor. Oyun oynamıyor ülkemiz için önemli kararlar alıyoruz. MHP bir an evvel o bindiği su alan kayıktan inmeli ve milletin içerisinde yer aldığı kayığa binmelidir. Aksi halde MHP’de o gemiyle birlikte batacaktır” ifadelerini kullandı.

Kartal, “Demokrat Parti olarak Genel Başkanımız Gültekin Uysal milletimize, tarihimize ve vicdanlarımıza olan sorumluluğumuzu yerine getirmek adına TBMM’de kritik tüm oturum ve oylamalarda olduğu gibi EYT Araştırma Komisyonu kurulmasına olumlu oy kullandı” dedi.

“AKP’nin ve MHP’nin bu tutumu; yapısal olarak en temel varlık sebebi olan ‘Bütçe Hakkı’ gasp edilmiş TBMM’yi anlamsız, fonksiyonsuz kılar!” diyen Hasan Ali Kartal, “Dün milletin yararına olan herşeye varım diyenler bugün nerede? Ne değişti de milletin yararına olan konularda geri adım atılıyor?” diye sordu.

Kartal son olarak, “Türkiye sorunlarını demokratik kanallara aktarma noktasında çarpık siyasi partiler düzeninin yapısal problemleri dolayısıyla engellerle karşı karşıya. Bugün TBMM’de yaşanan durum, Türkiye’nin en can yakıcı probleminin net fotoğrafıdır. Vicdan ve akıllarına sinmemesine rağmen kimi milletvekilleri, anlaşılıyor ki talimatla oy tercihlerini değiştirdi” şeklinde konuştu.