Animasyonda bir ilk…

Dünyanın en güçlü yapım şirketlerinden Barajoun’un 30 Milyon dolar bütçesi ve Walt Disney ve Pixar’dan toparlayarak oluşturduğu 250 kişilik Hollywood’un dev animasyon ekibi ile ürettiği yeni yapımı olan Özgürlüğün Sesi ‘BİLAL’ yakında Türk izleyicisi ile buluşuyor.

Tüm dünyada büyük ses getirmeyi hedefleyen bu muhteşem animasyon filmin senaryosu, 1400 yıl önce yaşamış özgürlük savaşçısı bir kahramanın gerçek hayat hikayesinden yola çıkarak yazıldı. Hollywood Senaryo ekibinin yaklaşık 2 yıllık bir çalışma sonucu kaleme aldığı ‘Bilal’;  İslam Aleminde Ezan’ı ilk okuyan Müslüman olarak bilinen Bilal-i Habeş’in çocukluğu ile başlayan ve ömür boyu sürecek olan özgürlük mücadelesinin anlatıldığı muhteşem bir animasyon filmidir.

Daha önce Batman, Shrek, Harry Potter gibi başarılı animasyon filmlerine imza atmış bir ekibin bir araya gelerek hayat verdiği BİLAL filmi, üstlendiği misyon dışında senaryosu, efektleri ve müziği ile de izleyenleri büyüleyecek…

Özgürlüğün Sesi ‘BİLAL’ filmi, 1400 yıl öncesinden günümüze verdiği mesajlarla, yeryüzünde yaşayan tüm insanlığa; inanç, eşitlik ve özgürlüğün önemini bir kez daha anımsatacak…

Khan Medya tarafından Türkiye’ye getirilen ve Mars Dağıtım’ın 500 sinemada birden OCAK 2017’de gösterime sokacağı yapımın, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük yankı getirmesi hedefleniyor.

110 dakikalık bir misyon filmi olan Bilal de 12 ana 80 de yan karakter bulunuyor. Akıcı bir anlatım diline sahip filmde; görsel efektlerin gerçeğe yatkınlığı ve karakterlerin çok başarılı bir şekilde çizilmiş olmasına özen gösterildi.

        ‘‘Bilal’’i Engin Altan Düzyatan Seslendirecek

İngilizce dublajda Hollywood’un önemli isimlerinin yer aldığı (Ian Mcshane, Adewale Akinnuoye, Andre Robinson)  BİLAL filminin Türkçe dublajı için birçok isimle görüşüldü. Filmin başkahramanı olan Bilal için yapım şirketi Engin Altan Düzyatan ile anlaştı. Türkiye’nin en iyi oyuncularından ve seslerinden biri olan Engin Altan Düzyatan Ocak ayında vizyona girecek olan filmde ‘Bilal’ karakterine ses verecek.                       

                        Kısaca Filmin Konusu:        Bilal, küçüklüğünden itibaren hep bir savaşçı olmayı hayal etmektedir. Siyah atlı süvarilerin vahşi saldırısı sonrası annesinin ölümü ve kız kardeşiyle birlikte başlayan esaret dönemi Bilal’in kabus yılları olur. Esir pazarında Hicaz’ın en zengin tüccarı Ümeyye’ye satılışı ile yeni bir dönem başlar. Bilal hayatı boyunca annesinin öldürüldüğü günü asla unutamaz. Annesinin kendisine tavsiyeleri her zaman kulaklarındadır. Bu inanç ve hırsla kendi mücadelesini kendisinin vermesi gerektiğini bilir ve her şeye karşı mücadele başlar.1400 yıl önce Hicaz, önemli bir ticaret merkezi ve putperestlerin buluşma noktası idi. Bu kirlenmiş araziler üzerinde her yer, zenginin fakirler üzerinde ezici bir tahakkümü ile inlemekteydi. Ümeyye ve onun tüccarları da bu hususta en önde giden kişilerdi. İnsanlar körü körüne bunlara itaat etmekteydiler. Fakat Bilal asla bunu yapmadı. O gördüğü rüyalardan ve kalbini derinliklerinden gelen sese kulak vererek bir gün özgürlüğü haykıracağını hep hissediyordu. Bilal ve kız kardeşi bütün çocukluk dönemlerini Ümeyye’nin zulmü altında geçirdiler ama asla birbirleriyle olan bağları kopmadı, aksine gün geçtikçe güçlendi. Kız kardeşi prenses kadar güzel bir kızdı. Bilal annesini çok özlerdi. Kulağında ve gönlünde annesinin şarkıları hep ona ilham vermiştir. Bilal yakışıklı ve güçlü bir adamdır artık. Bir gün pazarda rastgele dolaşırken hayatını sonsuza dek değiştirecek bir olay yaşar ve tüccarların efendisi ile karşılaşır. Bilal artık asla eski Bilal olmayacaktır. Özgürlük arzusu bütün bedenini çöl sıcağından daha fazla yakmaktadır. Ve özgürlüğün sesine kulak verir. Annesinin sözleri hiç aklından çıkmamaktadır. ‘’hiç kimse senin ruhunun sahibi olamaz’’ Fakat Ümeyye bedenin sahibi idi ve her fırsatta ona inanılmaz işkenceler yapmaktaydı. Amacı, putlara tapmaktan vazgeçenlere ibret olması için her fırsatta onu akla hayale gelmeyecek işkencelerle cezalandırmaktaydı. Fakat Bilal asla pes etmez. Güçlü iradesi ve özgürlük hayali onu dimdik ayakta tutar. Ve nihayet tüccarların efendisi (Hz.Ebu Bekir), kızgın kumlar üzerinde ve devasa taşlar altında işkence gören Bilal’i neredeyse bütün servetini vererek Ümeyye’den satın alır. Kız kardeşi geride kalır. Safvan (Ümeyye’nin oğlu) kız kardeşini özgür bırakmaz. Bilal kız kardeşi olmadan ne yapacaktır? Bilal artık özgür bir adamdır. Kısa zamanda yaşadığı toplulukta saygın bir konuma yükselir ve iyi bir savaşçı olur. Onun rehberi, tüccarların efendisi ve Hamza (zamanın en büyük savaşçısı)dır artık. Yeryüzünde herkesin aynı Güneş altında derisinin rengi ne olursa olsun eşit olduğunu ona anlattılar. Ve o çocukluğundan beri özlemini çektiği rüyasına kavuşmuştur artık. Ama hala kalbinde buruk bir acı var. Kız kardeşini özlemekte. Acaba onu yeniden görebilecek mi?