Antalya Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Müzesi’nde 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Antalyalı çocuklarla bir araya gelen ünlü karikatürist Salih Memecan, deneyimlerini paylaştı. Memecan, çocukken yaşadığı kekemelik sorununu çizerek aştığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi, Limon ve Zeytin karikatürleri ile tanınan ünlü karikatürist Salih Memecan’ı 23 Nisan etkinlikleri kapsamında çocuklarla buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Müzesi’nde mini bir söyleşi gerçekleştiren Salih Memecan, hayat hikâyesinden kesitler sunarken çocuklardan gelen sorulara da içtenlikle cevap verdi.

Küçük yaşta yaşamış olduğu kekemelik sorununun kendisini çizmeye yönelttiğini belirten Memecan, bu sayede kendisinin ifade sorununu aştığını söyledi. Çizerek hayatını devam ettirdiğini ve birçok başarılar aldığını anlatan Memecan, çok çizerek ve çok çalışarak bu noktaya geldiğini belirtti. Çok çalışmanın hiçbir zaman zararının olmadığını belirten Memecan, çocuklardan çok çalışmalarını istedi.

"Karikatürist olmak için 3 şart"

Memecan, çocuklardan gelen “Karikatürist olmak için ne yapmalıyız?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Karikatürist olmak istiyorsanız üç tane şart var. Birincisi çok çizeceksiniz. Sürekli çizim yapacaksınız. İkinci olarak komik olmalısınız. Yani hayata farklı bakmalısınız. Üçüncüsü ise bilgili olacaksınız. Çok çalışacaksınız ve öğrenmeye açık olacaksınız.”

"Çocuklarım anlamıyordu"

Salih Memecan, karikatürist olarak kimseyi kendine örnek almadığını ancak karikatüristleri takip ettiğini söyledi. Yıllar içinde siyasi karikatüristlikten mizahi yöne kaydığını anlatan Memecan, “Yıllarca siyasi içerikli karikatürler çizdim. Ancak çocuklarım benim çizdiğim karikatürleri anlamadıkları için okumuyorlardı. Çocuklarımın okumadığını görünce bu işte bir yanlış olduğunu anladım. Böylece daha mizahi, daha çocukların anlayacağı karikatürler çizmeye başladım. Sizinkiler serisi de böyle başladı” dedi.

"Her yerde çizebilirim"

Günlük karikatürleri nasıl hazırladığı sorusuna ise Memecan, “Ben her yerde çizebilirim. Kalemim, laptopum, defterim ve kağıtlarımı taşıdığım bir sırt çantam var. Konuyu belirledikten sonra onu basıma hazır hale getirmek ortalama 30 dakikamı alıyor” şeklinde cevap verdi. Antalyalı çocuklarla keyifli bir söyleşi gerçekleştiren Salih Memecan, ardından kitaplarını çocuklar için imzaladı.