Yapılan araştırmalara göre, dünyada 47 milyon, ülkemizde ise 600 bin kişinin Alzheimer hastası olduğu belirlendi. Özellikle ülkemizde bunama olarak bilinen Alzheimer,  yaş ilerledikçe unutkanlıkla ortaya çıkan, hafıza, konuşma gibi durumlarda sorunlar yaşanan, günlük yaşamın gereklerini uygulayamama gibi problemlere yol açan bir hastalık olarak tanımlanıyor. 

Hastalık kadınlarda daha çok görülüyor… 

Son yıllarda Türkiye’de 65 yaş üstü nüfusta görülen artışla birlikte özellikle yaşlılarda görülen Alzheimer hastalığı da  yükseliş gösterdiği saptandı. 65 yaş üstü her 6 kadından  birinde görülen Alzheimer hastalarının üçte ikisini kadınların oluşturması da dikkat çekiyor. Erkeklerde ise bu oran, 65 yaş üstü her 11 erkekte bir kişi şeklinde ortaya çıkıyor.

 

Alzheimer hakkında 5 binden fazla haber çıktı… 

Medya Takip Ajansı Interpress’in “Dünya Alzheimer Günü” nedeniyle üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemesine göre, yılbaşından bu yana yazılı basına 260 bini aşkın sağlık haberi yansırken, bu haberler içinde Alzheimer hastalığı ile ilgili ise yazılı basında 5 bin 489 haber çıktığı belirlendi. Hastalığa dikkat çekmek için düzenlenen “Dünya Alzheimer Günü” hakkında da yazılı basında 250’ye yakın haber yayınlandığı tespit edildi.

Editör: Haber Merkezi