Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından Rusya’nın başkenti Moskova’da 25.si düzenlenen MITT ’2018 Seyahat ve Turizm Fuarı’ değerlendirildi.

TÜROFED tarafından yapılan yazılı açıklamada, Moskova’da bu yıl 25.si düzenlenen MITT ’2018 Seyahat ve Turizm Fuarı’ değerlendirildi. Fuarda, Antalya, İstanbul, Ege ve Anadolu stantlarının yer aldığı belirtilen açıklamada, “Türkiye’den 50 farklı tesis, acente, kurum ve kuruluştan yüzlerce temsilci yer aldı. Türk standında ilginin geçen yıla oranla oldukça fazla olduğu gözlendi. Türkiye standında Truva yılı nedeniyle oluşturulan Truva atının da bulunduğu köşe yoğun ilgi görmüştür. Ayrıca Anadolu’nun kültürel örneklerini yansıtan replikalar dikkat çekmiştir. Diğer yandan UNESCO eserlerinin fotoğraflarından oluşan bir sergiye yer verilmiştir.”

Turizm değerlendirmesi

TÜROFED’i Moskovo’da Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır’ın temsil ettiği belirtilen açıklamada, “Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu fuara katılanlarla yakından ilgilenip stantları ziyaret etmişlerdir. Bilindiği gibi 2015 yılında 3 milyon 649 bin 3 Türkiye’ye gelen Rus turist sayısı, 2015 yılına göre yüzde 76,26 oranında azalarak 866 bin 256’ya gerilemiştir. 2017 yılında Rus turist sayısı 2015 yılındaki sayıyı da aşarak 4 milyon 715 bin olmuştur. Hızlı artışın temel nedeni, diğer ülkelerden alınan hizmetin Rus turisti memnun etmemesi, fiyatın pahalı olması, Türkiye’deki fiyatların da oldukça aşağıda ve hizmet kalitesinin beklenenin üstünde olmasıdır. Tur operatörlerinin öngörülerinin tutması halinde 6 milyon civarında Rus vatandaşı bu yıl ülkemizi ziyaret edecektir. Türkiye’ye yönelik olarak son dört yıllık Rus turist istatistiklerine göre Rus turistlerin Türkiye’yi Mayıs-Eylül döneminde tercih ettikleri görülmekte. Antalya Rus turistler tarafından en fazla tercih edilen destinasyon konumunda. İstanbul ve Muğla her yıl Rus turistler tarafından daha çekici hale gelmekte ve bu destinasyonlara gelen Rus turist sayısında sürekli artış gözlemlenmektedir” denildi.