Uluslararası Yoga ve Dans Festivali tüm coşkusu ile 30 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde, dünyanın en büyüleyici doğa harikaları arasında gösterilen Pamukkale'de düzenlenecek. Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) ve Yoga Academy işbirliği ile gerçekleşecek organizasyonda 6 gün boyunca neşe, eğlence, sağlık, YOGA ve DANS adına her şey var. 

Ayrıca UYF Başkanı Akif Manaf : “1 Eylül – Dünya Barış gününde koşulsuz sevgi, barış ve dostluk duygularını ortaya çıkaran Orijinal Yoga Sistemi ile tüm dünyaya sevgi ve barış mesajları yayacağız” dedi. Kendimizden başka hiç kimsenin bize gerçek sevgi ve barış getiremeyeceğini de belirten Sn. Manaf: “Yoga teknikleri insanı arındırır, güçlendirir, geliştirir ve insani değerlerini keşfettirir. İnsan kendi barış ve huzurunu bulunca bunu çevresine, dünyaya gönüllü olarak yayar. Festivalimizde barışı destekleyen üç güzel unsur; Yoga, dans ve spor birleşiyor, herkesi bekliyoruz” dedi. UYF Başkanı Sn. Manaf da 50 yıla yakın Yoga tecrübesi ile aynı zamanda gönüllü barış elçisi.. 

Yurt içi ve yurt dışından yüzlerce Yoga ve Dans tutkununun katılacağı festivaldeki Yoga çalışmaları, UYF Başkanı Akif Manaf yönetiminde gerçekleşecek. Herhangi bir yaş sınırı olmayan Yoga çalışmalarına, hem Yoga ile yeni tanışacak olanlar hem de tecrübeliler katılabilecek. 

Coşku dolu Festivalde, özel çakra (enerji merkezi) teknikleri başta olmak üzere toplamda 14 pratik Yoga çalışması, 6 Salsa, Latinpop ve Tango workshop, 2 dans partisi, interaktif söyleşi-tüm sorulara cevaplar, spritüel film gösterimi ve Yoga ateşi gösterilerine yer verilecek. 

Ayrıca, festivalde çok özel bir organizasyon olarak, dünyadan ve Türkiye'den çok sayıda katılımcının yer alacağı 2. Dünya Yoga Koreografi Şampiyona'sı gerçekleştirilecek. Kategori ve yaş sınırı gözetilmeksizin herkesin katılabileceği şampiyonanın sonunda kazananlara bronz, gümüş ve altın madalyalar takdim edilecek. UYF Başkanı Sn. Akif Manaf, "Yoga evrensel bir spordur, var olan tüm sporların temelidir, sağlığın kaynağıdır. Bu sporun tanıtımı ve yaygınlaşması için çalışıyoruz. Yoga evrenin dansıdır, insanı kendinden geçiren ve kendine getiren bir dans. Böylece sporcu Yoga duruşlarındaki maharetini gösterirken Yogayı dans eder. Yarışmalar bundan ibarettir; Yogayı dans etmektir" diyerek herkesi varoluşun dansına davet ediyor. 

Yoga 0'dan 100'e Herkesin Uygulayabileceği Mükemmel Bir Spordur! 

Orijinal Yoga Sistemi'nde yer alan teknikler, doğru ve düzenli bir şekilde uygulandığında beden sağlıklı hale gelir ve rahatsızlıklar hızla kaybolur. Doğru nefes alıp vermek çok önemlidir. Nefes teknikleri ile, akciğerlerin nefes alıp verme kapasitesi artar ve solunum farkındalığı gelişir. Böylece, vücudun bütün hücreleri arınır, beslenir ve yaşam gücü kazanır. Vücut çalıştırma teknikleri ile, eklemler esner, kaslar güçlenir, omurga problemleri giderilir, bedenin genel duruşu düzelir, iç organlar canlanır ve bedensel gerilim atılır. Öte yandan Yoga duruşları, forma girmek ve formda kalmak için de etkili bir araçtır. Fazla kilolar giderilir, sağlıklı ve kalıcı bir zayıflama sağlanır. Biyoenerji teknikleri ile insanın enerji alanı güçlenir ve arınır. Bilindiği üzere dağınık zihin ve düşünceler sağlığı olumsuz etkilemektedir. Konsantrasyon ve meditasyon teknikleri daha odaklı olmaya, zihinsel gücün ortaya çıkıp güçlenmesine, olumsuz düşüncelerin kontrol altına alınmasına ve pozitif düşünmeye yardımcı olur. 

Günümüz dünyasında rahatsızlıkların önemli bir bölümü sinirseldir. Uygulanan gevşeme teknikleri, stres ve gerilimin atılmasını sağlar. Herkes pozitif, mutlu, sağlıklı, başarılı ve neşeli bir hayat sürmek ister. Orijinal Yoga Sistemi teknikleri, bireyin bunlara ve daha fazlasına sahip olmasını sağlar. Bu kapsamda, kişi en başta fiziksel sağlığını kazanır, hastalıklardan ve hastalıkların yarattığı psikolojik rahatsızlıklardan kurtulur. Hayata daha pozitif, neşeli ve yapıcı bakmaya başlar. Yoga, hamilelerden çocuklara, ergenlik dönemindeki bireylerden gençlere, orta ve ileri yaştakilere, dolayısıyla 0'dan 100'e herkesin uygulayabileceği, sağlık odaklı bilimsel temellere dayanan mükemmel bir spordur.  

Yoga ve Dans Festivali Programı: 

30 Ağustos-4 Eylül 2017 

Çakra çalışmaları,  İnteraktif Söyleşi-Tüm Sorulara Cevaplar, Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf yönetimindedir. 

30 Ağustos Çarşamba 

12.30 – Otele giriş / Öğle Yemeği 

14.00 – Nefes çalışması 

15.00 – Salsa Workshop 

17.00 – Muladhara (Kök) Çakra çalışması - Özgüvenin geliştirilmesi 

19.00 – Akşam Yemeği 

31 Ağustos Perşembe 

08.00 –Svadhisthana (Pelvis) Çakra çalışması – Yaratıcılığın geliştirilmesi 

09.30 – Kahvaltı 

11.30 – Salsa Workshop-Başlangıç seviyesi 

12.30 – Öğle Yemeği 

14.00 – Zayıflamak için Yoga Çalışması 

17.00 - Manipura (Karın) Çakra çalışması – Kararlılığın geliştirilmesi 

19.00 – Akşam Yemeği 

20.00 – Yoga Ateşi Gösterileri 

22.30 - Dance Party 

01 Eylül Cuma 

08.00 – Hrit (Kalp) Çakra çalışması – Merhametin geliştirilmesi 

09.30 – Kahvaltı 

11.30 – Latin Pop Workshop (Cha Cha, Salsa, Latin Ladies) 

12.30 – Öğle Yemeği 

14.00 – Zumba 

15.00 – Gevşeme çalışması 

17.00 – Anahata (Göğüs) Çakra çalışması – Sevginin geliştirilmesi 

19.00 – Akşam Yemeği 

20.00 – Spiritüel Film Gösterimi – Büyük Üstad ile film hakkında sorular-cevaplar 

02 Eylül Cumartesi 

08.00 –Vişuddha (Boyun) Çakra çalışması–İletişim yeteneğinin geliştirilmesi 

09.30 – Kahvaltı 

11.30 – Salsa Workshop 

12.30 – Öğle Yemeği 

15.00 – Meditasyon çalışması 

17.00 – Talu (Damak) Çakra çalışması– Tatminliğin geliştirilmesi 

19.00 – Akşam Yemeği 

20.00 – Dünya Yoga Koreografi Şampiyonası 

22.30 – Dance Party 

03 Eylül Pazar 

08.00 –Agya (Alın) Çakra çalışması – Zihinsel gücün geliştirilmesi 

09.30 – Kahvaltı 

11.30 – Tango Workshop 

12.30 – Öğle Yemeği 

14.00 – Zumba 

15.00 – Nefes çalışması 

17.00 – Tango Workshop 

19.00 – Akşam Yemeği 

20.00 –Büyük Üstad ile İnteraktif Söyleşi – Tüm Sorulara Cevaplar 

04 Eylül Pazartesi 

08.00 – Sahasrara (Tepe üstü) Çakra çalışması – Evrenle bağlantının geliştirilmesi 

09.30 – Kahvaltı 

12.00 – Otel çıkış 

Isı yalıtımı yüksek Yoga matlarınızı getirmeyi unutmayınız. 

Yoga Festivalindeki çalışmalar ilk kez Yoga ile tanışacak olanlar ve deneyimliler için uygundur.   

Ayrıntılı bilgi için bizimle iletişime geçiniz. 

Tel: 0 212 243 96 42 – 0533 251 7583 

www.uluslararasiyogafederasyonu.com/ [email protected] 

www.yogaacademy.com.tr/ [email protected]