Vali Muammer Türker kabulde yapmış olduğu konuşmasında; “Expo 2016 Antalya’nın çocuk ve çiçek temasıyla büyük bir görsellikle kapılarını açacağı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukların ve çiçeklerin güzelliğini buluşturarak, dünyaya dostluk ve barış mesajı sunmak istediklerini ifade etti. 6 Ay boyunca açık kalacak Expo 2016 Antalya’ya bütün Türkiye ve dünyadan misafir beklediklerini söyleyen Vali Türker, çocuklar, büyükler, aileler ve değişik gruplara yönelik güzel etkinlikler olacağını” belirtti. 

Vali Muammer Türker tarafından 38. TRT Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılacak olan  29 ülkeden 358 öğrenciye çeşitli hediyeler verildi.

Valilikteki kabulün ardından  38. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında 29 ülkeden gelen çocuklar Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke eşliğinde ziyaret etti. Antalya Şehir Tiyatrosu Salonu’nda, ülkelerini temsil eden yerel kıyafetli çocuklarla bir araya gelen,Belediye Başkanı Menderes Türel, “Büyükşehir Belediyesi olarak dünya çocuklarını ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek ,dünyanın en çok barış mesajlarına ihtiyacı olduğu bir dönemde, 29 ülkeden gelen kardeşlerimizin buradan dünya insanlığına göndereceği barış mesajları çok önemlidir” dedi