Antalya’nın Akseki ilçesinde doğum yaptıktan bir gün sonra kaybolan sokak köpeğinin 5 yavrusunu alan Nuran Özcan köpekleri kendi evinde biberonla besleyip büyütüyor.

Antalya’nın Akseki ilçesi Cevizli Mahallesi’nde 5 yavru köpek, doğumdan 1 gün sonra annelerinin kaybolması nedeniyle yalnız kaldı. Cevizli Mahallesi’nde yaşayan evli ve bir çocuk annesi Nuran Özcan’ın 15 yaşındaki ortaokul öğrencisi oğlu Ardan Şen, 5 yavruyu eve getirdi. Nuran Özcan, 5 yavruya balkonunda yer yaparak biberonla beslemeye başladı.

Köpeklerin bir günlük olduğunu ve anneleri doğum yaptıktan sonra kaybolduğunu anlatan Özcan, "Annelerini çok aradık ama maalesef bulamadık. Ben de bunlara sahip çıktım. Evime getirdim. İlk etapta barınağa teslim etmek istedik. Daha sonra orada bakılamayacağını düşündüm. Çünkü onlara biberonla bakmak gerekiyor. Ben de birkaç gün bakarım demiştim, fakat şu an bir ay oldu" dedi.

Çocuğum gibi oldular

Yavruları eve getirdiğinde ilk etapta 6 öğün süt verdiğini anlatan Özcan, "Gece 2 kez uykumdan feragat ederek mamalarını veriyordum. Şimdi büyüdüler. Ben sahiplendiğimde gözleri bile açılmamıştı. Tamamen çocuğum gibi oldular. Tuvaletlerini bile ben yaptırıyordum. Hastalandılar, rahatsızlandılar. Veteriner arkadaşımın yardımıyla tedavilerini yaptırdım. Anne sütüne eşdeğer süt tozu verdim. Biraz da pahalı olduğu için belli zamandan sonra masraflarını karşılayamaz oldum. Cevizli güncel sayfasından admin olan Aygegül Gökalp ve Muammer Gökalp’in yardımlarıyla yardım topladık. Halen bize mama gönderiyorlar" diye konuştu.

"Bakımları zor"

Yavrulara her geçen gün bakmanın zorlaştığını söyleyen Özcan, "5 tane oldukları için bakımları zor. Bundan sonra büyüdükçe bakımları daha da zorlaşacak. Fakat bundan sonra daha da büyüyecekler. Sorumlulukları daha da artacak. Ben çalışan bir insanım. Çalıştığım için çok fazla ilgilenemeyeceğim zamanlar olacak. Barınağa götürmekten yana değilim. Çünkü çok büyük emekler verdim. Yakın civarlardan sahiplenen olursa en azından gidip bakarım, severim, görürüm. Hepsi çocuklarım gibi oldular. Güvenilir aileler olursa bunları sahiplendiririm. Bunlar kedi köpek yavrusu olabilir ama bizden hiçbir farkları yok. Ben de daha önce bunların içine girmeden önce bu kadar fazla bilgi sahibi değildim. Sadece kedi köpek yavrusu olarak biliyordum. Ama artık öyle olmadıklarını öğrendim. Yeri geldiğinde çocuğumdan, eşimden, işimden fedakarlık yapıp bütün zamanımı bunlara harcadığım zamanlar oluyor" dedi.

"Mamalarını kendi mutfağımda hazırlıyorum"

Yavruların mamalarını kendi mutfağında hijyenik ortamda hazırlayan Özcan, yavruların şimdi günde dört kez beslendiklerini söyledi. Mamaların yetersiz gelmeye başlaması üzerine süt tozunu pirinçle karıştırarak sabah, öğle ve akşam saatlerinde veren Özcan, iki günde bir kilo kırık pirinç ve 3 paket mama verdiğini ve yavruların altına hasta bezi koyarak hijynlerini sağlamaya çalıştığını sözlerine ekledi.