Şehrin yüzde 70’lik bölümünde başta yağmur suyu olmak üzere altyapı sorunları çözüldü. 

Isparta Belediyesi, şehirde toplanan yağmur sularını, yaptığı büyük bypass hatlarıyla birlikte bölgesindeki derelere deşarj ediyor. Bu çalışmalardan birisi ise Davraz Mahallesi Çevre Yolu altında kalan 142 Cadde’de gerçekleştiriliyor. 

Bugüne kadar 8,5 km uzunluğunda çapı 1000-1200’lük borularla bypass hattını tamamlayan Isparta Belediyesi son olarak 142 Cadde üzerinde de bin 500 metre uzunluğunda çapı 1200’lük bypass hattı döşeme çalışmalarını tamamlıyor. 

Çalışmaları büyük bir mesuliyet üstlenerek sürdürdüklerini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çevre yolunun kodunun yüksek yapılmasından dolayı Davraz Mahallesi’nde bazı yerleşim yerlerini geçmişte su bastığını ancak yolun altından üç ayrı noktadan geçirdikleri borularla şehrin üst kısmından gelen suların çevreyolu altına aktarıldığını dile getirdi. Buraya gelen suların da Sav Deresi’ne deşarjının yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu çalışma ile ayrıca yapılacak olan bölge hastanesinin ve çevresinin de bağlantıları yapıldı. Hastane ve çevresinde sıkıntı oluşturmaması açısından yaptığımız bu çalışmalarımız da 15 güne kadar tamamlanıyor. Zor bir olay, ancak kendi ekip ve iş makinelerimizle günde 50 metre uzunluğunda 1200 mm çapında boruları yerin metrelerce altına yerleştiriyoruz. Özel firmalar günde ancak 20-30 metre hat döşeyebilirken, biz 50 metre uzunluğunda hat döşeyebilir hale geldik. Bu verimli çalışmadan dolayı kazanıyoruz. İller Bankası’ndan borçlanarak bu işleri yaptırmıyoruz. Dolayısıyla hem maliyetimizi düşürüyoruz hem de borçlanma yapmıyoruz. İller Bankası’nda kredisi en yüksek belediyeler arasındayız. Yüksek performansla çalıştığımız için araçlarımız kaç kez kendisini amorti etti. Isparta’mız için imkânsız olarak gösterilen çalışmaları tamamlıyoruz. Altyapıda 81 ile örnek olduk. Isparta halkımız altyapıda bunu fark etmeye başladı. Yağmurlarda sel, su basan caddelerimiz, evlerimiz kalmadı. Bu çalışmaların Isparta halkımıza hayırlar, güzellikler getirmesini diliyorum” dedi.