Aksu, Sütçüler karayolu kenarından geçen ve Eğirdir Sanayi bölgesinin biriken yağmur, kar sularını yıllarca taşıyan 200 metrelik geniş hendek, korkulu rüya olmaktan çıktı.
Yeni Sanayi arsaları ile karayolu arasındaki hendek üzerinde akıntının sağlanabilmesi için teknik çalışmalar yapıldıktan sonra 60 cm çaplı beton büzler döşendi.
Eski Sanayi Çarşısı’nın ve yolda biriken yağmur ve kar sularını taşıyacak olan yeni döşenen büzlerin üstü örtülünce hendek tehlikesinin de ortadan kalktığını belirten Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Zamanı en iyi şekilde ve insanlara faydalı olmak üzere değerlendiriyoruz. Belediyemiz, bütün personeli ile gece gündüz çalışmaya devam ediyor. Yıllardır hendek içinde açıktan giden yağmur ve kar suları şimdi beton bizlerin içinden geçecek. Büzlerin üzeri örtülerek büyük bir alan ortaya çıktı ve hendek tehlikesi de sona erdi. Sanayi esnafımızın sevinci bizim sevincimizdir. Sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu hizmet, yeni sanayi arsaları ve işyerlerine ayrı bir değer kazandıracaktır” açıklamasında bulundu.