Isparta Senirkent Büyükkabaca nüfusuna kayıtlı olan Prof Dr. İbrahim Onur ÖZEN, Almanya ve İngiltere'de Çocuk cerrahisi, Çocuk ürolojisi ve onkolojisi alanında uluslararası çalışmalarda bulunmuştur. 
1966 yılında Almanya Murnau doğumlu olan Prof. Dr. ÖZEN, 1992 yılında Hacettepe Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak göreve başlamış ve Uzmanlık eğitimini 1999 yılında tamamladıktan sonra Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalına Yardımcı Doçent olarak atanmıştır. 
Zonguldak Karaelmas Ünivesitesinde kurucu anabilim dalı başkanlığı ve Dekan Yardımcılığı görevlerinde buluna ÖZEN, 2001-2002 yılları arasında Ludwig Maximillian Üniversitesinde, 2004- 2005 yıllarında Royal Liverpool Children's Hospital Alder Hey, Liverpool, 2006- 2007 yıllarında St George's Hospital, Paediatric Surgery Deparment, Londra ve Great Ormond Street Hospital for Childrens, Londra‘da Çocuk Cerrahisi, Çocuk Ürolojisi ve Çocuk Onkolojisi üzerine çalışmalarda bulunmuştur.