Kalite kontrolü de yapılan fabrikalarda kalitenin yakalandığı vurgulandı. Pomza Organize Sanayi Tesisi haline gelen alanda artık üretime geçmek için hiçbir engel kalmadı. 
Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da fabrikaların biran evvel üretime geçmesi için elinden gelen gayreti gösteriyor. Fırsat buldukça fabrikalardaki çalışmaları inceleyen Günaydın firma yetkilileri ile bilgi alışverişinde bulunuyor. 
Günaydın sıkça inceleme yaptığı fabrikalar zincirinde son aşamaya gelindiğini ve mikronize ve yalıtım fabrikalarında kalitenin yakalandığını dile getirdi. 
Günaydın yaptığı açıklamasında, “Bugün yaptığım incelemede fabrikanın çalışmasını ve kalite orantılarını inceledik. Alanımızda bildiğiniz gibi üç fabrikamız var. Burada fabrikayı kuran firma ile gerekli incelemeyi yaptık. Bildiğiniz gibi bims fabrikamız uzun süredir çalışıyor. Bu günlerde 76 bin bims üretiyor. Diğer fabrikalarımız olan izolasyon ve mikronize fabrikalarımızda da geçtiğimiz günlerde deneme üretimine geçmiştik. Bu günlerde de bu deneme üretimimizdeki kalite çalışmalarına başladık. Yaptığım incelemelerde de kalite standartlarına ulaştık. Önümüzdeki günlerde de artık tam kapasite ile üretime başlayacağız. Ispartamıza hayırlı olsun” dedi.