Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın bir önceki belediye başkanlığı döneminde dikilen yüzlerce kiraz ağacına yeni kiraz fidanları ilave ediliyor. 

Kiraz ağacı dikimi ile ilgili çalışmalar ilk etapta Dere Mahallesi ile Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’nin bulunduğu Gökçay Kavşağı arasında yapılıyor. Mevcut kiraz ağaçlarının yanına yenilerinin dikilmesi çalışmalarını inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Çayboyunun Dere Mahallesi istikametinde daha önce diktiğimiz ve 10 yaşını geçen kiraz ağaçlarımız bulunuyor. Halkımız buradan rahatlıkla kiraz toplayabilmekte. Bu ağaçlarımıza ilave olarak 4 bin adet daha kiraz fidanı dikiyoruz. Bu dikim demirköprü ile Dere Mahallesi arasında yer alacak. 3-4 sene sonra yine kiraz dikilecek. Burası artık Isparta’nın kiraz vadisi olacak, halkın malı olacak ve bir kiraz günü kutlaması yapacağız” dedi. 

Demirköprü-Dere Mahallesi arasında oluşturulan bu kirazlığın adının Kiraz Vadisi olacağını ve sahibinin de Isparta halkı olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “10 sene önce bu alana kiraz diktiğimizde ‘buraya kiraz mı dikilir’, ‘burada kiraz mı olur’ deniyordu.  Böyle bir endişe yaşanmıştı. Şimdi burası 3 km uzunluğunda bir kiraz bahçesi olmuştur.  Bu bir bakıma kültürel bir faaliyette oluyor. Isparta’da 500 yıldan bu yana bu bölgelerde kiraz ağaçları vardı. Şimdi biz bu bölgeleri yeniliyoruz. Kiraz ağaçlarının buralara dikilmesinin de bir tarihi anlamı var. Tarihimizi de canlandırmış oluyoruz. Bundan sonra bunu biz değil halkımız koruyacak. Ispartalılarımıza bu çalışmalarımız hayırlı olsun diliyorum” şeklinde konuştu.