Sebzeciler ve Manavlar Esnaf Odası’na bağlı esnaflar tezgâhlarını açma kararına vardı. Gökkubbe Pazaryeri ile diğer büyük yatırımlar tamamlanıncaya kadar, pazarlardaki mevcut durum devam edecek. Isparta Belediyesi ile pazarcıların anlaşmasının ardından açıklamada bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Sağ olun beni de manav Yusuf Ziya Günaydın yaptınız. İyi bir meslektaş olduk sizlere. Lütfen akla-gökü, siyahla-beyazı karıştırmayalım arkadaşlar. Ben sizin için uğraşıyorum. Ben yine manavlar odasına kayıtlı kalmak üzere manavlıktan şimdi istifa edeceğim, asli görevime döneceğim” dedi. 

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile Sebzeciler ve Manavlar Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Ercan Kıvrak, Belediyenin Davraz Kapalı Pazaryeri’nde açmış olduğu sebze-meyve tezgâhlarının başına geçerek satış yaptı. 

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, pazar esnafına hitaben yaptığı konuşmada, “Pazarcı esnafımızın lehine çalışmalar yapıyorum. Pazaryerleri yapımı noktasında büyük gayretler gösterdim. Davraz Pazaryeri’ni tamamladık, bunun yanı sıra Gökkubbe Pazaryeri’nin de yapımına devam ediyoruz. Yine bir büyük proje daha yapacağız. Kısa zamanda bitiriyoruz. Bu yapılanlar sizin için yapılıyor, halkımızın daha refah içerisinde alışverişini yapabilmeleri sizlerinde daha uygun koşullarda satış yapabilmenizi istiyoruz. 

Pazaryerlerinden az para kazandığınızı bende biliyorum, az kazanmanızı bende istemem. Bunları konuştuk. Bu olanlar hem size hem de vatandaşa zarar veriyor. Sağ olun beni de manav Yusuf Ziya Günaydın yaptınız. İyi bir meslektaş olduk sizlere. Manavlar odasına kayıtlıyım. Beni manav da yaptınız. 

Bu iş böyle olmuyor, belki zarar görüyor olabilirsiniz. Bizler Türk milleti olarak hoşgörüyü severiz. Meclis salonunda görüştükten sonra bunları yapmanız hoş olmadı. 

Büyük projelerin peşindeyim. Bu işi projelerle çözmemiz gerekiyor. Bir yıl içinde daha güzel gelişmeler olacak. Son güne kadar hizmetlerime devam edeceğim. Pazaryerlerini bitireceğiz, oralara geçtiğimiz zaman daha güzel olacak. Böyle çalışmalar gerçekleştiren birisine karşı bu hareketi yapmanız üzücü. Yavaş yavaş pazarlarda düzenleme yapılacak. Bunu halk ve sizlerle birlikte çözeceğiz. Lütfen akla-gökü, beyaz ile siyahı karıştırmayalım arkadaşlar. Ben sizin için uğraşıyorum. Ben yine manavlar odasına kayıtlı kalmak üzere manavlıktan şimdi istifa edeceğim, asli görevime döneceğim. Gidin işinize hemen başlayın arkadaşlar, bende sizlerle yine beraberim. Dertleşelim, konuşalım. Gökkubbe bitesiye kadar çalışmak zorundayız. Sonra haftanın birkaç günü orada satış yapabileceksiniz” dedi.  

Sebzeciler ve Manavlar Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Ercan Kıvrak’ta, Gökkubbe tamamlanıp, kendilerinin pazar açmaya başlamalarıyla, çevresinde bulunan pazaryerlerinin burada toplanması sözünü isterken, Başkan Günaydın, pazaryerlerinin tekrardan düzenlemeye gidileceğini belirtti. Günaydın, “Gökkbube bitince bunun içinde kış günlerinde bile 18-20 derecelik bir sıcak ortamda satışlarınızı yapabileceksiniz. Haftada en az iki gün ile başlayabiliriz” şeklinde konuştu.