Kız, erkek 4 yaşından itibaren jimnastik kurslarına başlayan çocukların mekân düzenlemesi ve malzeme temininde Eğirdir Belediyesi kollarını açarak büyük bir eksikliği giderdi.
Yazla Mahallesi’ndeki Spor Salonu’nda kullanılmak üzere Eğirdir Belediyesi’nin teslim ettiği standartlara uygun minderler Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Hasan Gençer, Jimnastik Hocası Yavuz Acar, çocuklar ve ailelerini çok sevindirdi.
Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Eğirdir’de yapılan hangi spor dalı olursa olsun ihtiyaçlarının karşılanması için Belediye olarak halk adına gayret sarfedildiğini belirterek, “Spor yapan her kim olursa olsun, yaşı ne olursa olsun biz onları seviyoruz ve imkânlarımız nisbetinde Belediye olarak her türlü desteğimizi veriyoruz. Yeni bir dal olarak ortaya çıkan Bocce için de gereken yardım yapıldı. Geleceğin teminatı gördüğümüz çocuklarımız ve gençlerimiz için Belediyemiz hem malzeme bakımından hem de vasıta bakımından desteklerini hiç esirgemedi. Çünkü spor salonunda ter akıtan 4 yaşından en yaşlısına varıncaya kadar herkes Eğirdir’in geleceği için spor yapıyor, kurs alıyor. 850 çocuk ve gencin katıldığı yaz spor okulları sonrasında salonda da kurslar devam ediyor. Yelken çalışmalarına da büyük talepler var. Onları da müsabakalara gönderiyoruz. Isparta’yı temsilen Bocce takımı Mersin’e, Yelkencilerimiz Marmaris’e ve Bodrum’a gidip geldiler. Onlarla zaman zaman beraber olmak bize ayrı bir mutluluk veriyor. Belediyemizin, halkımız adına verdiği destek ve yardımları helâl olsun” dedi.
İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Hasan Gençer, Belediye’den spor için büyük destek gördüğünü belirterek, “Belediye Başkanımızın sadece spor malzemelerini temin etmesi, vasıtaların tahsis etmesinden daha önemlisi fırsat buldukça bizlerle, sporcularla beraber olmasının anlamı büyüktür. Her ne zaman olursa olsun isteklerimizi hiç geri çevirmeyen Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Yeni minderlere kavuştuk. Çok kaliteli. Başkanımızın kendisinin sporcu kimliği ile çocuklarla satranç oynaması, spor yapması, sporcuları kucaklamasını takdirle karşılıyoruz. Belediye Başkanımız, bu davranışlarıyla büyük bir teşvik özelliğini ortaya koymuştur.” dedi.