Mehmet Akif Ersoy Okulu 3-A sınıfı öğrencileri Başkan Tekin Bayram’ı makamında ziyaret ederek yeni hazırladıkları “Taşıtlar Çocukları Görünce Dursun Projesi “ için destek istediler. Başkan da minikleri tebrik ederek projeye desteklerini belirtti.

Mehmet Akif Ersoy okulu 3-A sınıfı öğrencileri 29 Kasım Perşembe günü, öğretmenleri Şükrü Kındır eşliğinde Yalvaç Belediyesi’ne gelerek Başkan Tekin Bayram’ı makamında ziyaret ettiler. Minikleri kapıda karşılayan Bayram, hepsiyle tek tek ilgilenerek hoş geldiniz dedikten sonra makamına buyur etti.

Öncelikle miniklerin öğretmeni Şükrü Kındır “Taşıtlar Çocukları Görünce Dursun Projesi “ hakkında Başkan’a bilgi verdi. Özellikle okul giriş ve çıkış saatlerinde araçların kent içinde çok dikkatli seyretmelerini, çocuklara yol vermelerini, özellikle okulların önlerinde bulunan ve karşıdan karşıya geçmeye yarayan yaya geçidi çizgilerinin yeniden boyanarak belirgin hale getirilmesini istediklerini söyledi. Böylesine anlamlı bir çalışma için minikleri kutlayan Başkan, projeyi cani gönülden desteklediğini, zaten yeni üye olunan Cittaslow / Sakin Şehir kriterleri gereği kent merkezinde araç kullanımını azaltacak tedbirler alacaklarını, bisiklet kullanımını, toplu taşımayı özendireceklerini ve bu kampanyada da üstüne düşen ne varsa yapacağını belirtti. Ardından başlayan soru cevap bölümünde minik öğrenciler başkana pek çok soru sordular.

Başkan Tekin Bayram miniklerin öğretmeni Şükrü Kındır’a Atatürk’ün Nutuk eserini, minik öğrencilerin her birine de Yalvaç Ural’ın hayatını ve eserlerini anlatan bir kitap hediye edip, okul bahçelerine dikmek için de menekşe çiçeği fidanı verdi. Ardından çekilen toplu hatıra fotoğrafından sonra minikler Belediyeden ayrıldılar. Miniklerin proje destek gezilerinin bundan sonraki durakları ise Kaymakamlık ve Savcılık olacak.

  Yalvaç Belediyesi Basın