16. Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen halı saha futbol turnuvasına, 5 grupta toplam 26 takım katılıyor. Bu yıl “Spor Engel Tanımaz” temasıyla gerçekleştirilen turnuvanın açılış maçı öncesi Antalya Atılım Ortopedi Engelliler Kulübü Ampute takımıyla, Kumluca Veteranlar takımları arasında gösteri maçı yapıldı. 

Her iki takımında seyri güzel bir oyun sergilediği maç 2-2 berabere sonuçlandı. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, maç sonunda her iki takım oyuncularını kutlayarak, takım kaptanlarına çiçek verdi.

 Daha sonra turnuvanı açılış maçında Ernezspor ile LTB Jeans takımları karşı karşıya geldi. Başlama vuruşunu Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve AK Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer’in yaptığı maçın ilk yarısını Ernezspor takımı 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda da oyundaki üstünlüğünü sürdüren Ernezspor takımı karşılaşmadan 7-1 galip ayrıldı.

 Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçede bu yıl 16’ıncısı gerçekleştirilecek Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri olan halı saha futbol turnuvasına halkın gösterdiği ilgiden son derece memnun olduklarını söyledi.

 Turnuvadaki amaçlarının insanları sportif etkinlikler çerçevesinde bir araya getirmek, insanlara sporu sevdirmek birlik ve beraberlik ruhu oluşturmak olduğunu ifade eden Çetinkaya, “Bu yıl turnuvanın temasını ‘Spor Engel Tanımaz’ olarak belirledik. Hayatta her bireyin bir engelli adayı olduğunun bilinciyle toplumda bir farkındalık oluşturulalım istedik. Bizleri kırmayarak Antalya’dan Ampute takımı açılış maçımıza katıldılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Spor ahlakı içerisinde son derece güzel  maçların olmasının temenni ederek tüm takımlara başarılar diliyorum” dedi. 

Turnuva boyunca toplam 86 maçın oynanacağı turnuva 26 Nisan tarihinde sona erecek. Turnuvada dereceye giren takım ve sporculara ise 16. Tarım ve Seracılık Festivali etkinleri kapsamında düzenlenecek törenle kupa ve madalyaları verilecek.