3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Sarıcasu Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri Kumluca Belediye Başkanı makamında ziyaret ettiler.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Sarıcasu Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim gören 15 öğrenci, beraberlerinde okul müdürü Abdullah Kocabaşoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin ve şube müdürleriyle Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyarete ettiler.

Ziyarette öğrencileri kapıda karşılayan Belediye Başkanı Çetinkaya, öğrencilere karanfil verdi. Daha sonra öğrencilerle ayrı ayrı ilgilenen Çetinkaya, öğrencilerden bir istekleri olup olmadığını sordu.

Okul hakkında bilgi veren Okul Müdürü Abdullah Kocabaşoğlu, okulun bu yıl eğitim öğretime başladığını ve şu anda 15 öğrenci bulunduğunu söyledi.

Bu yıl öğrencileri tanımı ve becerilerini test etme yılı olduğunu belirten Kocabaşoğlu, gelecek yıllardan itibaren öğrencilerin beceri ve yeteneklerine göre eğitimlerini belirleyeceklerini ve buna göre eğitim vereceklerini belirtti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, bu öğrencilerin okullarının adından da anlaşılacağı gibi özel öğrenciler olduğunu ve bu öğrencilerle toplumun her kesiminin özel olarak ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

Kumluca Belediyesi olarak okul binası ve öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması konusunda her türlü desteği sağladıklarını belirten Çetinkaya, bundan sonra da desteklerini sürdüreceklerini kaydetti.

Ziyaret sonunda Kumluca Belediye Başkanı öğrencilere kol saati ve Kumluca Belediyesi Kültürel yayınlarından hediye etti.