Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, “Kadın ve Şehitlik” temasıyla kutlandı

Kumluca Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, düğün salonunda kadınlar için Kuran-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisi etkinliği gerçekleştirildi. “Kadın ve Şehitlik” temasıyla düğün salonundaki etkinlik öncesi kadınlara hitap eden Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’nın eşi Azime Çetinkaya, dokunduğu her yere anlam katan kadınların kadınlar gününü kutladığını söyledi.

Kadınların tarih boyunca istiklal ve istikbal için mücadele ettiğini ifade eden Çetinkaya, “Kimi zaman devletin kuruluşunda, kimi zaman devletin kuruluşunda görev üstlenmişlerdir. Yeri gelmiş evladını, kocasını, babasını şehit vermişlerdir. Bütün bu acılara rağmen ‘Vatan sağ olsun’ demesini bilmişlerdir.” dedi.

Kadınlar günü programının hazırlanmasında katkısı bulunan Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokuluna, Anadolu Kız İmam Hatip Lisesine, Antalya ve Kumluca Müftülüğü ile Kumluca Belediyesi personeline teşekkür eden Çetinkaya, bir kez daha tüm kadınların kadınlar gününü kutladığını bildirdi.

Konuşmanın ardından Kuran-ı Kerim okundu. Öğrenciler tarafından şiir okunması, skeç gösterisi, sanat müziği dinletisinin ardından, Antalya Müftülüğünde görevli vaizeler tarafından, “Kadın ve Şehitlik” üzerine dini sohbet gerçekleştirildi.

Törene katılan kadınlara Kumluca Belediyesi tarafından hazırlanan eşarp ve karanfil hediye edildi.