AB Bakanı Çavuşoğlu,  Beraberinde Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ile birlikte polis helikopteriyle Adrasan'a gelen Bakan Çavuşoğlu, önce havadan yanan orman alanı havadan kontrol etti, daha sonra yangının ilk başladığı noktada Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk'ten yangının nasıl başladığı ve yayıldığına ilişkin bilgi alan Bakan Çavuşoğlu, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk ve Belediye Başkanı Hüsamettin çetinkaya ile birlikte yangından zarar gören turistik tesislerde incelemelerde bulundu. 

İncelemeleri tamamlayan Bakan Çavuşoğlu, Akdeniz Üniversitesi'nin Adrasan'da bulunan Avrupa Akdeniz Gençlik Eğitim ve Dinlenme Tesisi'nde işletmeciler ve bölge halkıyla bir araya geldi. Çavuşoğlu, 125 hektar orman alanının kül olduğu yangından elde sevinecek tek şeyin can kaybı yaşanmaması olduğunu söyledi. Devletin, böyle durumda vatandaşın uğradığı zararı karşılamak durumunda olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, "Devletimiz vatandaşın yarasını saracak imkanlara da sahiptir. Vatandaşımızın uğradığı maddi zararın tazmin edilmesinde devlet sorumluluk sahibidir." diye konuştu.

Toplantıda Antalya Valisi Öztürk de Adrasan'ın 5 bin yatak kapasitesiyle hizmete devam etmekte olduğunu söyledi. Vali Öztürk, "Orman yangınının içerisinde 4 işletme var. Onun dışındakiler sapasağlam ayakta. Adrasan da insanların hayalinde dünyasında yer almaya devam edecektir" dedi.