Kumluca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından, Adrasan ve Olimpos’ta kaçak yapıların tespiti için başlatılan çalışmalara, yeni bazı yapıların imar kanununa aykırı bir şekilde devam ettiği tespit edilerek, yapı sahipleri uyarıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, amaçlarının hiç kimseye ceza kesmek olmadığını, ancak kanunlara aykırı bir şekilde yapı yapan kişi yada kişilere de asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Bir yapının yapılabilmesi için belli kanun ve kurallar olduğunu ifade eden Çetinkaya, herkesin bu kanun ve kurallara uyması gerektiği aksi takdirde mülki idare birimi olan belediye olarak gerekli işlemlerin yapılacağını hatırlattı.

Çetinkaya şunları söyledi:

“Hepimiz aynı ilçede, aynı beldede yaşıyoruz. Hiç kimsenin bir diğerinden üstünlüğü yok. Herhangi bir yapı yapılacaksa, bu konuda herkes kanunlar ve kurallar çerçevesinde hareket ederek yapılarını yapması gerekiyor. Belediye olarak hukuka aykırı yapılara kesinlikle göz yumulmayacak. Bu konuda halkımızdan da duyarlılık bekliyoruz.”

Geçmişte yapılan bazı kaçak yapılarla ilgili hukuki süreçlerin devam ettiğini vurgulayan Çetinkaya, belediye olarak Adrasan ve Olimpos başta olmak üzere diğer bölgelerde de, kaçak yapılar konusundaki titiz çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.