Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında Adrasanlı tekne sahipleriyle toplantı gerçekleştirildi.

Kumluca Belediyesi toplantı salonunda yapılan toplantıya Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Belediye Meclis Üyesi Kudret Acar, Başkan Yardımcısı Süleyman Falay, S.S. Adrasan Olimpos Çıralı Tekne ve Yatçılar Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akkaymak ve kooperatif üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Adrasan turizminin gelişmesinde önemli rolü bulunan teknecilerin sorunlarını, geleceğe yönelik planlarını ve beklentilerini konuşmak üzere böyle bir toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Adrasan’ın Kumluca turizminin gelişmesinde önemli bir yeri olduğunu ifade eden Çetinkaya, doğal güzelliklerin yanı sıra, tarih ve kültür miraslarının bulunduğu Adrasan turizminin gelişmesinde teknecilerinde büyük katkısı olduğunu belirtti.

Çetinkaya şunları söyledi:

“Adrasan’da turizmin gelişmesinde sizin katkınız büyüktür. Tabi sizlerde bugünlere kolay gelmediniz, bir çok sorunlar yaşadınız ve yaşamaya da devam ediyorsunuzdur. Bugün burada sorunlarınızı, beklentilerinizi, yaşadığınız sorunların nasıl aşılabileceğini aramızda konuşarak çözüme kavuşturmak amacıyla toplandık. Çünkü sizin yaptığınız iş Adrasan ve Kumluca turizmi için çok önemli. Bu anlamda sizlere ve bize büyük görevler düşüyor. Bunun için birlikte hareket ederek daha iyi ve güzelini nasıl yapabiliriz demeliyiz.”

Adrasan turizminin en büyük çekim kaynağının deniz ve tekne turları olduğunu vurgulayan Çetinkaya, bundan dolayı burada yapılan tekneciliğin markalaşmasının çok önemli olduğunu günümüzde insanların marka değerine büyük maddiyatlar ödediklerini kaydetti.

Adrasan turizminin daha fazla gelişmesinde en büyük payın alternatif turizm ve tekne turlarının olacağını anlatan Çetinkaya, “Eğer Adrasan’da turizm gelişecekse, bunun lokomotifi siz tekneciler olmalısnız. Bu konuda kendinize bir vizyon belirleyerek yola çıkarsak başarılı olursunuz. Adrasanlı tekne sahipleri olarak size tavsiyem birlik olmanız, bir birbirinize destek vermeniz olacaktır. Bizde belediye olarak her zaman sizin yanınızda ve size hizmet etmede imkanlarımız dahilinde destek vereceğiz” diye konuştu.

S.S. Adrasan Olimpos Çıralı Tekne ve Yatçılar Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akkaymak da, Adrasanlı tekneciler olarak yaşadıkları en büyük sıkıntıların başında sağlıklı bir iskelelerinin bulunmaması, tekne sahiplerinin müşterilere karşı standart bir fiyat ve hizmet sağlamaması, tekneciler olarak yeterinde hizmet desteği alamamak olduğunu söyledi.

1 Haziran 2015 tarihine kadar Kooperatif olarak genel kurula giderek yeni bir yönetim oluşturacaklarını ifade eden Akkaymak, kongrede yeni oluşacak yönetimle yaşanan tüm sorunları çözüme kavuşmasını beklediklerini, aksi takdirde tekneciler olarak kendilerinin daha büyük sorunların beklediğini belirtti.

Toplantıda ayrıca kooperatif genel kurulunda yeni tekne sahiplerinin üyeliklerinin kabul edilmesi, bundan sonraki dönemde Adrasanlı tekneciler olarak belediyeyle ortak hareket edilmesi konusunda ortak görüş birliğine varıldı.