Kumluca Belediyesi Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesinde bulunan Afrika Yeleli (Berberi) koyunlarından dişi olanı ikiz yavru dünyaya getirdi. Yeni yavrular hayvanat bahçesi çalışanları ve ziyaretçilere büyük sevinç yaşattı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, hayvanat bahçesinde incelemelerde bulunarak, bir süre yeni yavruları sevdi. Hayvanat bahçesindeki hayvan çeşitliliği ve sayısını her geçen gün arttırdıklarını ifade eden Çetinakya, bu sayede hayvanat bahçesinin bölgede bir cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.

Hayvanat bahçesindeki hayvanların özellikle çocukların doğayı, hayvanları tanımaları ve hayvan sevgisi kazanmaları açısından dolayı çok önemli bulduklarını belirten Çetinkaya, “Bu amaçla hayvanat bahçemizdeki hayvan çeşitliliğinin artmasını önemsiyoruz. Her geçen gün burada hayvan sayımız ve çeşitliliği artıyor. Yeni yavrularımız hem bizim için hem de ziyaretçilerimiz için sevinç kaynağı oldu. İnşallah ilerleyen zamanlarda hayvanat bahçemiz daha da güzelleşecek” dedi.

Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Süleyman Falay da, yeni yavruların sağlık durumlarının son derece iyi olduğunu ve yeni yavrularla birlikte hayvanat bahçesindeki Afrika Yeleli koyun sayısının 7’ye yükseldiğini söyledi.