Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanlığına dördüncü kez seçilen Metlüt Yeni ve yeni kurulan Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı Ahmet Yeni gün, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Ziyarette konuşan AGC Başkanı Yeni, Antalya Gazeteciler Cemiyeti olarak il geneli ve ilçelerdeki üyeleri ile basın ve medya kuruluşlarını ziyaret ederek, sorunlarını dinlediklerini, cemiyet olarak faaliyetlerini aktararak cemiyete yeni üye kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Bu anlamda yeni kurulan Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği’ni de desteklediklerini ifade eden Yeni, “Her yerde olduğu gibi birlik ve beraberlikten her zaman güç doğar ilkesiyle hareket ediyoruz. Yeni kurulan Akdeniz Gazete Sahipleri Derneğini de cemiyet olarak destekliyoruz. Bu derneğimizin de ilimizdeki basın kuruluşları adına güzel çalışmalar yapacağına inanıyoruz. İnşallah güzel işleri hep birlikte başaracağız” dedi.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, dördüncü kez AGC Başkanlığına seçilen Mevlüt Yeni’yi tebrik ederek, yeni kurulan Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı Ahmet Yenigün’e de başarılar diledi.

Basının kamuoyu oluşturma adına toplumda vicdanında çok önemli bir görevi olduğunu ifade eden Çetinkaya, özellikle de toplumun doğru bilgilendirilmesi, kamuoyu oluşturulması ve toplumda faklı fikirlerin daha fazla kitlelere ulaştırılması adına basının gücü ve etkisinin büyük olduğunu söyledi.