Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın CHP Kumluca ilçe Teşkilatını ziyaret etti, İlçe teşkilatında partililerle sohbet eden Akaydın, yeni Büyükşehir Yasası'na ve uygulama şekline karşı olduklarını, Büyükşehir Yasası'nın altında siyasi hesaplar olduğunu, Yasanın Anayasa'ya da aykırı olduğunu, bu konuda Anayasa Mahkemesine yasanın iptali için başvuru olduğunu hatırlattı.
 
Akaydın, "Büyükşehir Yasası çıkarılırken, AKP tarafından bazı siyasi hesaplar yapıldı.  AKP kırsal alanda güçlü oya sahip, kentlerde ise CHP güçlü oya sahip. AKP, Büyükşehir Yasası ile kırsalı ve kentleri bir araya getirerek bazı  belediyeleri kazanmak istiyor. Bu belediyelerden biri  CHP'li olan Antalya, Eskişehir, MHP'li olan Osmaniye ve Balıkesir gibi belediyeler. Ancak bu yasanın bir tehlikeli yanı daha var. Bu da Van, Diyarbakır ve Hakkari belediyeleri. Ancak biz bu yasaya hazırız. Her şekilde AKP'nin bu siyasi oyununa gelmeden, seçimlerde daha fazla güçlenerek bu belediyeleri yine sizlerin desteğiyle kazanacağımızı ümit ediyoruz.Yapılan bazı anketlerle AK Partinin oy oranlarının açıklandığını belirten Akaydın, "Biz de anket yaptırıyoruz. maalesef AKP düşüşte. Ben en önemli anketin sandık olduğuna inanıyorum. Halkımız AKP'ye sandıkta en iyi cevabı verecektir. Benim sizlerden isteğim, 19 Mayıs 1919 harekatı gibi bir harekat yaparak, yeniden dirilişe geçmenizdir. Çünkü Türkiye elden gidiyor, gelecekte bu günleri mumla arayacağız" dedi.

Akaydın ve beraberindekiler daha sonra Beykonak Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Recep Turan ile bir süre görüşen Akaydın, beldenin en önemli sorununun yol sorunu olduğunu söyledi. Akaydın, sorumluluk sahalarında olmamasına rağmen, yolun asfaltlanması için çalışma yapacaklarını açıkladı.

Beykonak Belediye Başkanı Recep Turan ise Beykonak yolunun 28 Ocak'ta İller Bankası tarafından devredildiğini, ancak bazı yasal prosedürler nedeniyle yolun asfaltlamasının yapılamadığını söyledi. Başkan Akaydın'ın yolun asfaltlanması için verdiği sözden mutluluk duyduğunu  belirtti