Akdeniz Meyve Sineğinin İhracatta Oluşturduğu Sıkıntıdan Dolayı Kumluca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Eğitim-Yayım Çalışmalarına Hız Verdi. Teknik elemanlarının yaptıkları eğitim yayım çalışmalarında;

Kış aylarının ılık geçmesi ve iklim şartlarının zararlının lehinde seyretmesi nedeniyle turunçgilin en önemli zararlılarından biri olan Akdeniz Meyve Sineği zararlısının popülasyon artışını kontrol altına almak ve zararlıyla zamanında ve etkin mücadele yapmak amacıyla kültürel mücadele, biyoteknik mücadele ve kimyasal mücadele birlikte entegre mücadele prensipleri doğrultusunda toplu mücadele yapılması gerektiğini bildirdiler.

Ayrıca bu eğitim çalışmalarında üreticilere zararlının tanımı, biyolojisi, zarar şekli, ekonomik önemi, yayılışı, konukçuları, doğal düşmanları, mücadele zamanı ve metotları, kullanılacak bitki koruma ürünü ve dozları ile nasıl mücadele yapılması gerektiğini anlatarak kısmi dal ilaçlamasının ve yılda bir kez toprak işlemenin zararlıyla mücadelede başarı sağlayacağını anlattılar.

Zararlı yoğunluğunun takibi amacıyla bölgede farklı bahçelere kurduğumuz tuzaklarda düzenli kontroller yaptıklarını söylediler.

Bu hafta İlçe Müdürlüğü olarak yaptıkları toplantılardan özellikle Kumluca Ziraat Odası toplantı salonundaki toplantıya üreticilerin ilgisi yoğundu. Üreticilerin bu zararlıdan mağdur olmaması için çalışmalarının aralıksız devam edeceğini ifade ettiler