" Akdeniz Üniversitesi Kumluca Meslek Yüksek Okulu tarafından “Muhasebe ve Finans Kariyerinde İlk Adımlar” konulu bir seminer düzenlendi.


Kumluca Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak, Akdeniz Elektrik Dağıtım Finans Direktörü Tevfik Akıncı katıldı. Öğrencilere Akdeniz Elektrik Dağıtım şirketi hakkında kısa bir bilgi verildikten sonra, muhasebe, finans ve raporlamanın neden kurumlar için önemli bir birim olduğu anlatıldı. Muhasebenin sadece hesap ve kayıttan ibaret olmadığı, ulaşılan rakamların yorumlamasının da elzem olduğu belirtildi.  Ayrıca öğrencilerin kariyer basamaklarının ilki olan mülâkat sürecinde neler yapması gerektiği Akıncı tarafından uygulamalı olarak gösterildi. 

Akıncı, mülâkat sırasında kişinin kendinden emin olmasının, ve mutlaka ilgili kurum hakkında bilgi toplamasının önemini vurguladı.


Seminerde öğrencilerden gelen çeşitli soruları da cevaplandıran Akıncı’ya Kumluca Meslek Yüksek Okulu İşletme Yönetimi program koordinatörü Özer Coşman tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.