Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, beraberinde AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer ile Beykonak Mahallesinde bulunan ve kış aylarında yağmur sularının tahliyesinde sağlayan ilçenin en büyük derelerinden Akmaz deresinde DSİ tarafından ıslah çalışması yerinde inceledi.

Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan Akmaz-Baymak deresi ıslah çalışmaları geçtiğimiz ay başladı. Denizden başlayan çalışmaların ilk bölümünde derenin denizle buluştuğu noktada taş duvar yapılacak alanın düzenlenmesi yapılıyor.

Yapılacak olan çalışmada Akmaz deresinin denizden başlayarak 200 metresi taş duvar, 800 metresi beton olmak üzere toplam bir kilometrelik dere ıslahı bulunduğunu ifade eden Başkan Çetinkaya, Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü tarafından ilçede büyük yatırımların yapıldığını söyledi.

Bu yatırımların Yavuz Sultan Selim deresi, Üleşik deresi, devam eden göletler olduğunu ifade eden Çetinkaya, “DSİ tarafından yapılan çalışmalar belediye olarak bizde destek veriyoruz. Bunun en güzel örneği Yavuz Sultan Selim deresi çevre düzenlemesi ve Mavikent Yapraklı deresinin ıslahı çalışmasıdır. Beykonak Akmaz deresinde yürütülen çalışma bölgemizde büyük bir sorunu ortadan kaldıracak çalışmadır. Ancak bu çalışmanın devamının yapılabilmesi için vatandaşlarımızın muvakafat vermesi gerekiyordu, geçtiğimiz günlerde bu konuda bir toplantı yapıldı. Vatandaşlarımızda derenin ıslahını istiyorlar. Çalışmalar başladı, inşallah en kısa sürede tamamlanır.” dedi.

Çalışmanın ilk etabından Akmaz deresinin denizden başlayarak bir kilometrelik bölümünün ıslah çalışmasının yapılacağını kaydeden Çetinkaya, çalışmaların yaklaşık 4 ayda tamamlanmasının hedeflendiğini ve maliyenin ise 3 milyon 300 bin lira civarında olduğunu bildirdi.