Beykonak Mahallesinde bulunan ve kış aylarında yağmur sularının tahliyesinde sağlayan ilçenin en büyük derelerinden Akmaz deresinde DSİ tarafından ıslah çalışması başlatıldı.

Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan Akmaz-Baymak deresi ıslah çalışması için ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapıldı. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı ziyaret ederek yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren yüklenici firma yetkilisi Abdülbaki Erbiç, çalışmaların gelecek hafta içerisinde başlayacağını söyledi.

Yapılacak olan çalışmada Akmaz deresinin denizden başlayarak 200 metresi taş duvar, 800 metresi beton olmak üzere toplam bir kilometrelik dere ıslahı bulunduğunu ifade eden Erbiç, “Projenin yaklaşık maliyeti 3 milyon 300 bin lira. 10 ayda bitirilmesi gerekiyor, ancak bir bunu 4 ayda tamamlamayı hedefliyoruz. İnşallah yapacağımız çalışma Kumluca’ya hayırlı olur.” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da Akmaz deresinde ıslah çalışmalarının başlayacak olmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Özellikle kış aylarında derenin bölgedeki sera alanlarının yağmur suyu tahliyesinde önemli rolü bulunduğunu belirten Çetinkaya, “Akmaz deresi ilçemizin önemli derelerinden biri. Devlet Su İşleri tarafından burada ıslah çalışmasının başlayacak olmasından dolayı mutluyuz. İnşallah çalışmalar daha da devam eder. Ben Akmaz deresi ve ilçemizdeki diğer derelerin ıslahı konusunda gayretlerinden dolayı DSİ bölge müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.” dedi.