Basının görevi toplum yararına haberler yapmaktır.

Bu yazının çok yararlı olacağına inanıyorum.

- Nasıl yani?

- Anlatayım, biliyorsunuz hayatın kuralları var, bu kurallara uygun yaşayanlar hayatta daha başarılı oluyorlar.

Her şeyin akıllısı var milenyum çağında teknolojinin bu sonsuz nimetlerinden yararlanıyoruz, uzun mesafelere özel araçlarımızla çok kısa sürelerde ulaşıyoruz, artık uzaklar yakın oldu.  

Ancak bu nimetlerin birde külfeti var, sabırsız olduk o kadar çok acelemiz var ki, trafikte kural tanımaz hale geldik.

 

Trafik sinyalizasyon sitemlerinin olduğu kontrollü kavşaklara yaklaşıyoruz, kırmızı ışık yanıyor ise ve trafik polisi var ise duruyoruz yok ise çaktırmadan geçiyorduk.

Geçiyorduk diyorum çünkü artık geçmememiz lazım. Peki, ne değişti de geçmemiz lazım? Can ve mal güvenliğimizde bir değişiklik yok o kural aynen devam ediyor, ediyor da ufak bir kaç değişiklik ile devam ediyor.

"Kumluca'da Sivil Trafik Uygulaması Başladı" haberimizde açıklandığı gibi artık Kumluca ilçemizde sivil trafik ekipleri göreve başladı ve başlar başlamaz ceza rekorunu kırdık.

Özellikle Adnan Menderes Bulvarı Shell Kavşağı - 50'inci yıl caddesi istikameti, Buğday pazarı Kavşağı - Değirmen Sokak, Kale kule kavşağı, Gödene Caddesi Hükümet Konağı Kavşağı ve Hal Kavşağı bu kavşaklarda sivil trafik ekipleri Kamera kaydı ile uygulama yapıyorlar, yani itiraza mahal bırakılmıyor.

Doğru bilinen bir diğer yanlış ise "sağa dönüşler serbest" trafikte böyle bir kural yok! Kontrollü kavşaklarda sağa dönüşler ancak fasılalı yanıp sönen veya sağa yeşil bir ok  ışığı var ise kontrollü bir şekilde dönebilirsiniz. 

Kırmızı ışık ihlali yapan sürücülere 2017 yılı için 206 TL ceza kesiliyor. Kişi tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde öderse ceza %25 düşüyor ve 154,5 TL olarak ödeniyor ehliyetinizede 20 ceza puanı işleniyor. 

"Kurallara uyalım uymayanları uyaralım"