Bu yıl haziran ayında “En İyi Kalite Uygulamaları 2014” ödülü için Belçika’nın Brüksel şehrinde bulunan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ödül töreninde tanıştığı Arnavutluk’tan Kamza Belediye Başkanı Xhelal Mziu’yu Türkiye’ye davet etmişti. Bir süreliğine Antalya’ya gelen Kamza Belediye Başkanı Mziu, belediye başkanı Çetinkaya’ya nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, misafir belediye başkanı Mziu’yu Kumluca’nın sembol tesisi Kalekule’de kabul etti. Kumluca’yı ailesiyle birlikte ziyaret eden Mziu’ya, belediye başkanı Çetinkaya ve AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer eşleriyle birlikte eşlik etti. Ziyarette Xhelal Mziu ve ailesine Kumluca hakkında bilgi veren başkan Çetinkaya, “İki dost ve kardeş ülke olan Türkiye ve Arnavutluk’un, Osmanlı Devleti’nden beridir devam eden ikili iyi ilişkileri Kumluca ve Kamza belediyeleri tarafından da devam ettirilebiliyor olması bizler adına onur verici bir durumdur. Kamza Belediye Başkanı Mziu’nun ilçemizi ve bizleri ziyareti Kumluca’nın son iki yılda almış olduğu ödülleri uluslararası arenada adından söz ettirmesinin bir neticesidir” dedi.

Kamza Belediye Başkanı Mziu da, kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek, Kumluca ve Kamza’yı kardeş şehir olarak görmek istediklerini dile getirdi. Kumluca’ya ilk kez geldiğini söyleyen Mziu, “Şehirlerin gelişiminin baş mimarları o şehri yöneten belediye başkanlarıdır. Yapmış olduğum Kumluca turunda şehirdeki dinamik gelişimi bizzat görme fırsatı buldum. Bir belediye başkanı olarak; bu başarının vizyoner bir belediye başkanı ve ekip çalışmasıyla yapılacağını bilmekteyim. Ayrıca Kumluca’da ki bu gelişimi gördükten sonra Sayın Çetinkaya’dan aldığım bilgileri ve uygulama yöntemlerini belediye başkanlığını yaptığım Kamza’da hayata geçirmeye çalışacağım. Sayın Hüsamettin Çetinkaya’yı ve ekibini kutluyor, onları Kamza’ya davet ediyorum” diye konuştu.

Kamza Belediye Başkanı Xhelal Mziu’ya ailesiyle birlikte Kumluca’yı ziyaretleri anısına Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer tarafından plaket takdim edildi. Daha sonra Kalekule’den ayrılan belediye başkanları ve eşleri yemekte bir araya geldi.