Kumluca Belediyesi ve Anadolu Lisesi Okul başkanlığının organizesiyle düzenlenen ayın söyleşisi etkinliğinde “II. Abdülhamit dönemi” konferansı gerçekleştirildi.

Kumluca Belediyesi ve Anadolu Lisesi Okul Başkanlığı tarafından ayın söyleşisi etkinliği düzenlendi. Sultan Alpaslan Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen konferans öncesi söz alan Anadolu Lisesi Okul Başkanı Emre Yükselen, okul başkanlığı seçimlerinde vaatlerinin birinin de her ay okulda bir söyleşi gerçekleştirmek olduğunu ve bunun ilkini bugün gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ayın söyleşilerinde konuşmacıların olarak konusunda uzman, fikirleriyle öğrenci arkadaşlarına yön verecek kişilerden olacağını ifade eden Yükselen, “Bugün ilkini Kumluca Belediyemizin de desteğiyle gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonraki aylarda da bunu devam ettireceğiz. Başta değerli hocamız olmak üzere, belediye başkanımıza ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra öğrencilerle söyleşi yapan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu da öğrencilere tarihi iyi okumalarını, tarihin ışığı altında geleceğe nasıl yön verebileceklerini belirlemek için çalışmalarını istedi.

Geçmiş tarihten bu yana Anadolu topraklarında yaşayan insanların birçok olaylarla karşılaştıklarını ifade eden Sofuoğlu, “Bu olaylar, ister devlet içinde olsun, ister devlet dışında her zaman inanan insanlara karşı yapılmıştır. Osmanlıya bir bakın, yakın çağ döneminde 9 padişah darbeyle tahtından indirilmiştir. Osmanlının son dönemi II. Abdülhamit dönemine bir bakın, bugün tarihimiz bilmediğimiz için bize diktatör olarak anlatıyorlar. Abdülhamit han kesinlikle diktatör değildir. Son derece akılcı bir devlet yönetimi gerçekleştirmek istemiş, ancak buna karşı çıkan içte ve dıştaki şer odakları bugün olduğu gibi o zamanda boş durmayarak kendisini tahtan indirmiştir. Burada bize düşen görev tarihimizi iyi okumak, iyi anlamak ve geleceğimize buna göre yön vermek olacaktır. Asla ve kesinlikle bir intikam değil, geçmişte yapılan hataların tekrar etmemesi için, gelecek nesillerimizin bir daha kötü günler yaşamaması için bugün sizlere, bizlere büyük görevler düşüyor” dedi.

Söyleşi sonunda öğrencilerden gelen soruları da cevaplandıran Sofuoğlu’na Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından Kumluca Belediyesi kültür yayınları, Anadolu Lisesi Müdürü İsmet Erarslan tarafından plaket ve çiçek verildi.