Bakan Çavuşoğlu'nu, Finike-Kumluca karayolunda 60 kişilik motosikletli Enduro grubu ile Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, daire amirleri ve vatandaşlar karşıladı.

Bakan Çavuşoğlu, makam aracından inerek kendisini bayraklarla karşılayan motosikletli sporcularla bir süre konuştu. Kaskını takarak, bir motosiklete motosiklete binen Çavuşoğlu, Endurocularla birlikte Kumluca Cumhuriyet Meydanı'na gitti.

Kumluca Cumhuriyet Meydanında meşaleler ile karşılanan Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada, vatandaşın neden "Evet" demesi gerektiğini anlattı.

Yeni cumhurbaşkanlığı sisteminde, cumhurbaşkanı çok başarılı olsa bile iki dönem görev alabileceğini dile getiren Çavuşoğlu, dünyada ve Türkiye'de gerçekleri vatandaşın anlatmasını istedi.

Çavuşoğlu, şöyle konuştu: 

"Gerçekleri biliyoruz, inanıyoruz o yüzden 'Evet' için çalışıyoruz. Şu anda 'Hayır' diyenlere baktığımız zaman bile 'Evet' dememiz için yeterli bir gerekçe var mı? Peki neden PKK 'Hayır' diyor. Güçlü Türkiye'yi bölemeyecek. Şu anki Türkiye bile onların tepesinde, ensesinde. İninde, evinde, mağarasında, yerin altında bulup gömüyoruz. Güçlü Türkiye olduğu zaman oralardan hiç çıkamayacak ondan 'Hayır' diyor. DHKP-C, DAEŞ yine öyle. Bu hain FETÖ'cüler, 15 Temmuz'da bu milleti, devleti yıkamadı, ele geçiremedi. Şimdi niye 'Hayır' için gece gündüz çalışıyorlar çünkü bu sistemde Türkiye güçlü olacak ve hainlere güçlü Türkiye'de yer yok da ondan 'Hayır' diyorlar."

"Hainlere nefes aldırmayacağız"

Hainler "Hayır" için çalışırken kendilerinin "Evet" için çalışacağını belirten Çavuşoğlu, "Kandil'deki şerefsizleri sevindirmemek için ne diyeceğiz? FETÖ'cü hainleri yargının önüne getirip hesap sormak için ne diyeceğiz? Onların içeride ve dışarıda peşini bırakmıyoruz, yurt dışında da ensesindeyiz. Her gün bir ülkede derneklerini, okullarını kapatıp devralıyoruz. Maarif Vakfımız o okulları devralmaya başladı. Nefes aldırmayacağız bu hainlere, bu şerefsizlere nefes aldırmayacağız. Bunlardan hesabını soracağız." diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, ihracatın önündeki engelleri kaldırarak bölgenin sıkıntısını gidereceğiz dedi.