TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen törene, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ta katıldı. TOBB’un Ankara’da bulunan merkezinde düzenlenen tören TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın konuşmalarıyla başladı. Törene Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası’nın temsilen KUTSO Yön. Kur. Bşk. Murat Hüdavendigar Günay, Meclis Üyesi İsmail Acar, Genel Sekreter Mesut Bakar ve KUTSO Akreditasyon Sorumlusu Ebru Yılmaz hazır bulundular.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası’nın Akreditasyon Sertifikasını Bakan Işık ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete birlikte verdiler. Sertifikayı teslim eden Hisarcıklıoğlu “Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası yeni yönetim yapısıyla kısa bir zaman da çok büyük mesafeler aldı. Geçen 1,5 yılda TOBB ile olan ilişkilerini geliştirdi ve akreditasyon sürecini başarıyla tamamladı. Başkan Günay ve tüm KUTSO ekibini başarılarından dolayı tebrik ediyorum” dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da Kumluca Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin(OSB) son durumunu sorarak konu hakkında başkan Günay’dan bilgi aldı.

Tören sonunda KUTSO’nun Akreditasyon sürecini değerlendiren Başkan Günay “Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası, Akreditasyon süreci kapsamında, Faaliyetlerimizin tüm aşamalarında toplam kalite sistemimiz (  ISO 9001, ISO 10002, OHSAS ve 18001 Sistemleri) işlevsel hale getirilmesi, dijital arşiv yönetim sistemini kurulması, tüm oda ve ticaret sicili kayıtlarını tarayarak bilgisayar ortamına geçirilmesi, halkla ilişkiler birimi, basın-yayın birimi, ar-ge birimi ve bilgi işlem birimlerinin kurulması, şeffaf bir yönetim yapısı oluşturulması gibi çalışmaları başarıyla tamamlamıştır. Bu çalışmaların yanında üyelerinin Ulusal ve Uluslararası fuarlara katılımına destek olmuş ve bölgesinde örnek bir sivil toplum kuruluşu haline gelmiştir. Oda ve Borsa Akreditasyon Sistemi’ni kısaca açıklamak gerekirse, TOBB tarafından Türk Oda ve Borsa Sisteminin Avrupa Oda Sistemi ile entegrasyonunu sağlamak amacıyla “Oda Akreditasyon Modeli” geliştirilmiştir. Bu kapsamda 3 temel amaç belirlenmiştir. Bu amaçlar odaların hizmet kalitesini arttırmak, Üyeler ve oda arasındaki bağları kuvvetlendirmek ve oda sisteminin iş dünyasında saygınlığını ve hizmet türlerini arttırmaktır” dedi.