Kumluca Belediyesi'nin organize ettiği ve 14. Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerini finalde Orhan Okulu’yu yenen Recep Kara kazandı.
Güreş öncesi, Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İçişleri Eski Bakanı Sadettin Tantan, Suriyeli Mültecilerden Sorumlu Kordinatör Vali Veysel Dalmaz, Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Çevre belde ve belediye başkanları, Eski baş pehlivanlardan Ahmet Taşçı,  2012 yılı güreş ağası Yasin Çetin, kalabalığı selamladılar. Protokol ardından başpehlivanlarının kura çekimini yaptı. 

Güreş ağalığını son 4 yılın ağası Yasin Çetin aldı. ağalık için başka bir aday çıkmadığı için Çetin, herhangi bir fiyat vermezken üzerine düşeni yapacağını belirtti. Çetin’in, ağalığı ne kadara aldığının önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, 2012 ve 2013 yıllarında da güreş ağalığını aldığı için Yasin Çetin’e iki adet kupa verdi. Kesim için hazırlanan koçu ise güreş ağası Çetin, jandarmaya bağışladı.

Milletin sahip çıktığı sürece ata sporu güreşin ilelebet yaşayacağını söyleyen Başkan Çetinkaya,  Güreşi gelenekleri ile yaşatmaya çalıştıklarını ifade etti.

Çetinkaya, “Hiçbir spor bu kadar uzun süre seyredilmez. Bu bizim dualı ata sporumuz olduğu için ilgi görüyor. 20 Nisan’dan bu güne kadar festival yapıyoruz. Bütçesi en büyük festivallerden birini oluşturduk. Bu festivali hayırsevlerimizin ve siz Kumlucalıların desteği ile yapıyoruz. Bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yarı finalde Orhan Okulu ile Güngör Ekin, Recep Kara ile Gökhan Arıcı karşılaştı. Başpehlivanlık finalinde ise Recep Kara, Orhan Okulu karşılaştı. Büyük mücadeleye sahne olan güreşlerin finalini Ordulu Recep Kara kazandı. İkinciliği Orhan Okulu, üçüncülüğü ise Gökhan Arıcı ve Güngör Ekin paylaştı.
Kara’nın altın kemerini Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya takarken, kupalar MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal ve güreş ağası Yasin Çetin tarafından takdim edildi. Başaltında birinciliği Mustafa Okulu kazandı. 

Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz’ün geçirdiği menüsküs ameliyatı nedeniyle Kumluca Güreşlerine katılamadığı bildirildi.