Kumluca Belediyesi ve Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen “Çanakkale gezisi” ödüllü bilgi sınavında başarılı olan öğrenciler, Çanakkale’yi gezdi.

Kumluca Belediyesi ve Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik hazırlanan “Çanakkale’den 15 Temmuz’a Milli Direniş” isimli şiir ve deneme yazma yarışması kapsamında başarılı olan öğrenciler “Çanakkale Gezisi” ile ödüllendirildi.

Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, ilçe genelindeki ortaokul ve liselerde başarılı olan toplam 40 öğrencinin, sorumlu okul yöneticisi ve rehber öğretmenler eşliğinde Çanakkale’ye götürüldüğünü söyledi. Girgin, “Çanakkale’den 15 Temmuz’a Milli Direniş konulu ödüllü şiir ve deneme yazma yarışmasında ortaokullarda Şiir ve liselerde deneme türünde yarışma yapılmış ve yarışmaya katılan tüm okullarda birinci olan öğrencilerimiz sınav sonunda Kumluca Belediyesi tarafından Çanakkale gezisiyle ödüllendirildi. Bu projede bizlere destek olan Kumluca Belediyemize teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Geziye katılan öğrencilerin ve sorumlu öğretmenlerin ilçeye döndüklerini ifade eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, “Böyle bir organizasyonu tertip etmemizden dolayı öncelikle geziye katılan öğrencilerimiz bize çok mutlu olduklarını söylediler. Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitlik mertebesinin önemini bilmelerine vesile olmaktan dolayı bizlerde mutluyuz. Ecdadımızın Çanakkale’de yazdığı destansı zaferi yakından öğrenme fırsatı bulan öğrencilerimiz; Şehitlik anıtı, seyit onbaşı, 57. Alay, Conkbayırı gibi birçok yeri gezdiler” diye konuştu.