Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya 18.Tarım ve seracılık etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yörük Göçü etkinliğine damga vuran traktörden dönüştürülen tankı imal eden firmayı ziyaret etti.

Kumluca Sanayi sitesinde metal işleri ustası olan Hüseyin Acar’ı işyerinde ziyaret eden Hüsamettin Çetinkaya ve Başkan yardımcısı Ramazan Çataltepe’ye Muhtarlar Derneği başkanı Mustafa Tüfekçi ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ramazan Nacakçı eşlik etti.

18. Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yörük Göçü etkinliğinde sürpriz bir gösteri yaparak halkın beğenisini kazanan Tank gösterisinin nasıl ortaya çıktığını soran Çetinkaya’ya, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ramazan Nacakçı, “Bu yıl farklı bir gösteri yapalım diye düşündük, 15 Temmuz hadisesi nedeniyle tank yapalım dedik. Hüseyin Acar ağabeyime fikrimi açıkladım hiç düşünmeden yaparız dedi.  Veli Nacakçı’ya ait traktörü tank’a çevirdik, Gül Çetin Kaur lisesi öğrencileri ile birlikte gösteriyi yaptık halkımızdan olumlu eleştiriler aldık ” dedi

Başkan Çetinkaya, “Festivali halkımız sahiplendi, 10 yıl içinde uluslararası bir festival olur diye hedeflediğimiz Tarım ve Seracılık Festivali göreceksiniz 3 yıl içinde bu hedefe ulaşacaktır, yapmış olduğunuz gösteri festivale damga vurdu, tank fikrini ortaya atan Muhtar Ramazan Nacakçı’ya, Traktörü tanka dönüştüren Hüseyin Acar ustaya ve Gül Çetin Kaur Lisesi öğrencilerine teşekkür ediyorum” dedi.