Kumluca’da Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında bu yıl 17’ncisi gerçekleştirilen güreşlerde ikinci kez başpehlivan olan Orhan Okulu, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı ziyaret ederek bir süre görüştü.

Geçtiğimiz yıl önce Kumluca güreşlerinde, ardından da Tarihi 654. Kırkpınar Güreşlerinde başpehlivan olan Orhan Okulu, 1 Mayıs günü Kumluca’da  gerçekleştirilen güreşlerde başpehlivan olmasının ardından, kendisinin bugünlere gelmesinde büyük emeği olduğunu belirttiği Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başpehlivan Okulu, Kumluca güreşlerinin bir kez daha Türkiye’de yağlı güreşlerde marka bir güreş olduğunu, bu güreşlerin kısa sürede marka bir güreş haline gelmesi konusunda verdiği desteklerden dolayı Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’ya teşekkür etti.

1 Mayıs günü final güreşi yaptığı sırada havanın karardığını, final müsabakasını er meydanının ışıkları altında tamamladıklarını ifade eden Okulu, “Gerçekten Kumluca güreşleri, sezonunda ilk güreşi olması dolayısıyla çok güzel ve zevkli geçiyor. Seyircimiz en az 12 saat boyunda tribünden yerlerinden kalkmadan güreş izliyorlar. Bunda organizasyonun da güzel olmasının payı büyük. Er meydanında sportmenlik dışında hiçbir olumsuzluk yaşanmadı. Tüm pehlivan arkadaşlarımız kıran kırana mücadele verdiler” dedi.

Kendisinin geçen yılda Kumluca güreşlerinde başpehlivan olduğunu hatırlatan Okulu, ardından da Kırkpınar’da baş pehlivanlığı elde ettiğini, bu yılki hedefinin de yine Kırkpınar güreşlerinde başpehlivan olmak olduğunu belirti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, Kumluca güreşlerinde son iki yıldır başpehlivan olarak altın kemerin sahibi olan Orhan Okulu’nun Kumluca’nın evladı olduğunu ve yıllarca Kumluca Belediyesi çatısı altında güreşerek bir çok başarıya imza attığını söyledi.

Orhan Okulu’nun sadece Kumluca güreşleri değil, başka güreşlerde de elde ettiği başarılardan dolayı Kumlucalı olarak gurur duyduklarını dile getiren Çetinkaya, “Orhan bizim evladımız, Kumluca’da doğdu, burada yaşıyor. Ancak profesyonellik gereği bir başka yer adına güreşiyor. Ancak biz sadece Kumluca güreşlerinde elde ettiği başarılarda değil, elde ettiği her başarısında Orhan ile gurur duyuyoruz. Geçen yıl Kumluca’da başpehlivan olmuştu, Kırkpınar’da da başpehlivan oldu. Temennimiz bu yılda Kumluca’da başpehlivan oldu, inşallah Kırkpınar’da da başpehlivan olur. Ben Kumluca güreşlerinden sonra ilk defa, bir vefa örneği göstererek  Kumluca Belediyesini ziyaret ediyor olmasından büyük bir mutluluk duydum. Başta babası ve ailesi olmak üzere, kendisine ve güreşlere hazırlanmasında emeği bulunan hocası Kemal Yılmaz’a teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki hayatında da başarılı olur” diye konuştu.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ziyaretin sonunda Orhan Okulu ile birlikte ziyarette hazır bulunan babası Bekir Okulu ve antrenörü Kemal Yılmaz ile hatıra fotoğrafı çektirdi.