Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Narenciye Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Metin Küstür, dernek üyeleri ve cami inşaatının yapının üstlenen ustalarla birlikte inşaatı gezerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Narenciye Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Metin Küstür, yaklaşık bir yıl önce Batı Antalya’nın en büyük camisini yapmak üzere yola çıktıklarını ve aradan geçen sürede Kumluca Belediyesi ve hayırseverlerin destekleriyle cami inşaatının yaklaşık yüzde 60’lık bölümünün tamamlandığını söyledi.

Bugüne kadar yapılan çalışmalarda Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’dan büyük destek aldıklarını ifade eden Küstür, bunun yanında hayırsever vatandaşların da cami inşaatına yardım konusunda büyük katkıları olduğunu belirtti.

Yaklaşık 10 güne kadar cami inşaatının betonarme bölümünün tamamlanmasını planladıklarını kaydeden Küstür, “Temeli atılalı bir yıl olmadan inşaatımızın yüzde 60’lık bölümünü tamamladık. Bundan sonraki süreçte inşaatın ince işçiliği yapılacak. Bugüne kadar Kumluca Belediyesi başta olmak üzere hayırsever halkımızdan ayni ve nakdi olmak üzere yaklaşık 1,5 milyon lira gibi bir destek sağlandı. İnşallah bundan sonrada bu destekler devam eder, en kısa sürede camimizi ibadete açarız” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da geçmişten bu yana hayırsever ilçe halkının destek ve katkılarıyla ilçede bir çok kamu kurum ve halkın ortak kullanım yeri olan eserlerin yapıldığını, devam eden cami inşaatı için de halkın katkısının büyük olduğunu söyledi.

İlçenin sembolü olacak, Batı Antalya’nın en büyük camisinin inşaatının aynı güzellikte ve hızla ilerlediğini ifade eden Çetinkaya, “Bu kadar kısa sürede inşaatın yarıdan fazlasının tamamlanmış olması sevindirici. Hedefimiz inşaatın geri kalan bölümünün de biran önce tamamlanması. Ben bu konuda hayırsever halkımızın desteğini esirgemeyeceğine inanıyorum. Böyle devam ederse önümüzdeki bir içinde camimiz ibadete açılır” diye konuştu.

 

 

Editör: Haber Merkezi