Bekçi alımı sözlü mülakat sonuçları açıklandı. Bu sınavda 100 tam puan üzerinden 70 alanlar yazılı sınava girebilecek. Yazılı sınav ise 23 Aralık'ta yapılacak. Her bir sorunun 2 puan üzerinden değerlendirileceği sınavda, yanlış cevaplar doğru olanları etkilemeyecek. Kentin merkez ilçe sınırları içinde çalıştırılmak üzere alınacak adaylar için giriş sınavları, valilikçe il merkezinde yapılacak. Diğer ilçelerde ise sınavlar, kaymakamlıklarca ilçe merkezinde gerçekleştirilecek. Bekçi alımı yazılı sınav ne zaman yapılacak? Bekçi alımı sözlü mülakat sonuçları açıklandı mı? Emniyet Genel Müdürlüğü EGM tarafından düzenlenen Bekçi alımı hangi ilde nasıl yapılacak? Bekçi alımı yazılı sınavlarında neler sorulur? Yazılı sınav örnek sorular ve cevapler neler? Bekçi maaşları ne kadar? gibi soruların yanıtlarını merak edenler için ayrıntıları bu haberimiz üzerinden sizler için derledik.
Bekçi alımı yazılı sınav ne zaman yapılacak? Bekçi alımı sözlü mülakat sonuçları açıklandı mı? Emniyet Genel Müdürlüğü EGM tarafından düzenlenen Bekçi alımı hangi ilde nasıl yapılacak? Bekçi alımı yazılı sınavlarında neler sorulur? Yazılı sınav örnek sorular ve cevapler neler? Bekçi maaşları ne kadar? gibi soruların yanıtlarını merak edenler için ayrıntıları bu haberimiz üzerinden sizler için derledik. İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere bir çok ilde bekçi alımı başvurularından sonra geçtiğimiz günlerde sözlü mülakatlar yapıldı. Bekçi olmak isteyen milyonlarca lisans önlisans ve lise mezunu adaylar şimdi de bekçi sözlü mülakat sonuçların açıklanmasını bekliyor. İl ve ilçe Emniyet Müdürlüklerinde düzenlenen bekçi başvuruları Kasım ayında yapıldı. Bekçi alımı sözlü mülakatlar ise 07-15 Aralık tarihlerinde gerçekleşti. İşte bekçi alımı ile ilgili yapılan son açıklamalar.... 

BEKÇİ ALIMI YAZILI SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

Bekçi alımı sözlü sınav 11-15 Aralık'ta gerçekleştirildi. Bu sınavda 100 tam puan üzerinden 70 alanlar yazılı sınava girebilecek. Yazılı sınav ise 23 Aralık'ta yapılacak. Her bir sorunun 2 puan üzerinden değerlendirileceği sınavda, yanlış cevaplar doğru olanları etkilemedi.

Kentin merkez ilçe sınırları içinde çalıştırılmak üzere alınacak adaylar için giriş sınavları, valilikçe il merkezinde yapıldı. Diğer ilçelerde ise sınavlar, kaymakamlıklarca ilçe merkezinde gerçekleştirildi.

Valilik ya da kaymakamlıkların internet sitesinden yapılacak tüm duyurular, adaylar için tebligat niteliğinde olacak. Alım sürecinin herhangi aşamasında başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan adayların işlemleri iptal edilecek.

Antalya (250) Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa, Alanya, Kumluca, Manavgat, Serik bekçi alımı: Başvurular 16/11/2017-30/11/2017 tarihleri arasında İlçe Emniyet Müdürlüğüne yapılacaktır. Sözlü sınav 11/12/2017-15/12/2017 tarihleri arasında yapıldı.

BEKÇİ ALIMINDA ADAYLARDA ARANACAK GENEL ŞARTLAR

a) Erkek ve Türk vatandaşı olmak,

b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

c) Askerlik ödevini bitirmiş olup 30 yaşından büyük olmamak, (Asıl aday listesine girenlerin bekçiliğe giriş sınavı için verdikleri dilekçenin Kaymakamlık tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğüne havale olduğu tarih; yedek aday listesine girenlerin ise adaylığa tayin tarihi dikkate alınacaktır.)

d) Görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya engeli bulunmadığını sağlık kurulu tarafından verilmiş raporla belgelemek,

e) Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bu lunmamak,

f) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’nci maddesindeki şartları taşımak,

g) Türk toplum telakkilerine (anlayışına) göre kötü şöhretli tanınmamak,

h) Kamu haklarından mahrum olmamak veya kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,

i) Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak,

j) En az 167 cm boyunda olmak,

k) Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak. {ağırlık(kg)/[boy(m)]2} örnek: 80/1,75²=26

Çarşı ve Mahalle Bekçisi Ne Kadar Maaş Alıyor?

Çarşı ve mahalle bekçisi olmak isteyen adayların bu meslek içerisindeki maaş durumu da kendileri için ayrıca önemlidir. Çarşı ve mahalle bekçisinin 2017 yılı itibari ile maaşlarının ortalama 2700 tl civarında olduğu söylenmektedir. Bekçilerin maaşları eş ve çocuk durumuna göre değişmektedir. Bizim bahsetmiş olduğumuz rakam şuanda yeni işe başlamış bekçinin maaşıdır. Bekçilerin bu maaşına eş ve çocuk yardımı da ekleyecek olursak ortalama olarak 3000 tl civarında bir maaş aldıklarını söyleyebiliriz.

BEKÇİ ALIMI HAKKINDA

Bekçi alımı başvurusu, il ve ilçe emniyet müdürlükleri üzerinden gerçekleştirilmeye devam ediyor. Türkiye'nin birçok il ve ilçe merkezine yapılacak olan bekçi alımları, en az lise mezunu olmak kaydıyla gerçekleştirilebilecek. Peki, bekçi alımı başvuruları hangi illerde gerçekleşecek? İşte, detaylı bilgiler

772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu kapsamında Emniyet Hizmetleri Sınıfında aşağıda belirtilen illerin mülki sınırları içerisinde görevlendirilmek üzere ekte belirtilen kontenjana uygun olarak Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır.

b) Aranan şartları taşıyan adaylar öncelikle sözlü sınava tabi tutulacak olup, sözlü sınavdan geçerli not alan adaylar yazılı sınava girmeye hak kazanacaktır. Yazılı sınav sonuçlarına göre ise asil ve yedek aday listesi belirlenecektir.

c) İlin merkez ilçe sınırları içinde çalıştırılmak üzere alınacak adaylar için giriş sınavları Valilikçe il merkezinde, diğer ilçelerde ise Kaymakamlıkça ilçe merkezinde yapılacaktır.

d) Valiliğin/Kaymakamlığın internet adresinden yapılacak tüm duyurular adaylar için tebligat niteliğinde olacağından, belirtilen resmi internet adreslerinin personel alım süresince takip edilmesi gerekmektedir.

e) Alım sürecinin herhangi bir aşamasında başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan adayların işlemleri iptal edilecektir.


    Ön başvuruda bulunmak, evrak teslimi
    Sözlü sınav-mülakat
    Yazılı sınav

Sözlü mülakatta, başvuru yapan adaylar, tek tek komisyona alınmakta, sözlü mülakata tabi tutulmaktadır. Sözlü mülakatta adaylar 100 puan üzerinden değerlendirilirler. 70 puan alan adaylar başarılı sayılır. Sözlü mülakatta adayların

    Genel kültür durumu
    Genel görünüş
    Hal ve tavırları
    Herhangi bir düşünce ve duygunun sözle anlatılmasında güçlük
    Mesleğe uygunluk
    Teşkilata uygunluk
    Sözlü iletişim becerisi
    Kendini ifade edebilme

gibi yeterlilikleri ölçülür. Sözlü mülakatta başarılı olan adaylar yazılı sınava alınırlar. Bu sınav sonucunda  kesin kazanan ve yedek kazanan aday listeleri açıklanır.  Yazılı sınavlarda

    Türkçe,
    Sosyal Bilgiler,
    Fen Bilgisi,
    Hayat Bilgisi
    Matematik

derslerinden sorular sorulacak

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Eski Alımlarda Çıkmış Sözlü Mülakat Soruları

    Neden bekçi olmak istiyorsun?
    Kendinden kısaca bahseder misin?
    İyi bir çarşı ve mahalle bekçisi olmak için hangi özelliklere sahip olmak gerekir?
    15 Temmuz hakkındaki fikirlerin nelerdir?
    FETÖ hakkında düşüncelerin ve bilgin nedir?
    Hangi okulda okudun? Hangi yurtlarda kaldın?
    Bekçi olmazsan ne olursun?
    Bizim yerimizde olsan kendine hangi soruları sorardın?
    Başkanlık sistemi nedir?
    PYD nedir? Hakkında bildiklerinizi anlatınız.
    Kanunsuz bir eylem görürsen bekçi olarak ne yaparsın?
    Seni neden bekçi olarak aramıza alalım?
    Bize bekçinin sahip olması gereken yeteneklerden bahset.
    Bir mahallede bekçi olarak nasıl davranmalısın?
    Esnafla nasıl iletişimin olmalı?
    bekçi-mahalleli ilişkisi nasıl olmalı?
    Bekçiler asayiş için önemli mi?
    Neden bu mesleği seçtin?
    Maddi kaygılarla mı bekçi olmak istiyorsun?
    Bekçilik sana ne kazandıracak?
    Ülkemizde neden bekçilere ihtiyaç var?
    Bekçi ile polis arasındaki ilişki nasıl olmalı?
    Türkiye’de yer alan  adli kolluk kuvvetleri nelerdir?
    Türkiye’de yer alan  idari kolluk kuvvetleri nelerdir?
    İnsan hakları hakkında bilgi veriniz.
    Biyolojik delil nedir?
    Kimyasal reaksiyon nedir?
    Anayasa Mahkemesi’nin kuruluş amacı nedir?
    Robotların insan hayatına olumlu etkilerinden bahsediniz.
    Dijital delil nedir?
    Yunanistan ve Türkiye arasında karasuları mil sorunu nedir?
    Meclis soruşturması nedir?
    İki taraflı ajan ne demektir?
    NATO nedir?
    Sponsor nedir?
    Öz yönetim nedir ?
    1982 anayasası ilk 3 maddesi nedir?
    Öz savunma nedir?
    Modernizm nedir?
    Balkan savaşları hakkında bilgi veriniz.
    Üniversitede hangi okula gittin? Hangi yurtlarda kaldın?
    Anne-baba mesleği nedir? Nerelisin?
     1942 Varlık Vergisi Kanunu hakkında bilgi veriniz.
    Fiil ehliyeti nedir?
    “Bir elin nesi var iki elin sesi var.” atasözünü açıklayınız.
    Parlâmento kararları nedir?
    Türkiye anayasalarını sayınız.
    Terör örgütleri neden küçük çocukları hedef alırlar?
    Terör örgütleri (DAEŞ, PYD, PKK vs.) nasıl engellenir?
    Enflasyon nedir?
    Tanık ne demektir?

Bekçi Mülakat Sonuçları Açıklandı

Bekçi Mülakat Sonuçları Açıklandı

Bekçi Mülakat Sonuçları Açıklandı

Bekçi Mülakat Sonuçları Açıklandı